• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa Romeo 145 QV

• Autor wątku Autor wątku Thomas1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
T

Thomas1

Guest
Witam. Chciałbym przedstawić moją Alfę. Jest to wersja quadrifoglio verde z 2 litrowym 16 zaworowym twin sparkiem. Autko pochodzi z 1997 roku i ma przejechane 194 tys. kilometrów. Wyposażenie to elektryczne szyby, klimatyzacja, 2 poduszki powietrzne, soczewkowe lampy i to chyba tyle z najważniejszych. Jak widać na załączonych zdjęciach Alfa jest całkiem seryjna. Jak narazie marzy mi się twardsze zawieszenie i mocniejsze hamulce, ale to może na wiosnę. Jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny to zdecydowanie nie jestem entuzjastą tuningu optycznego i jedyne zmiany pod tym kątem nad którymi się zastanawiam to 16 calowe felgi na lato (jeśli uda mi sie znaleźć to najchętniej zender le mans takie jak występowały w wersji limited 500 a jeśli nie to może oz superturizmo) i białe kierunkowskazy boczne. Te jaskrawe pomarańczki kompletnie mi nie pasują do całości:) Ale to dopiero po nowym roku. Przez zime chciałbym zająć się wnętrzem. Nie chce montować żadnych zbędnych gadżetów, gałek w kształcie czaszki i dyskotekowych podświetleń. Jedyne co chce osiągnąć to doprowadzenie wnętrza do stanu fabrycznego. W najbliższym czasie postaram się dodać zdjęcia ze środka.
Oglądajcie i oceniajcie:) Pozdrawiam!

Wielu osobom nie podoba się ten wzór felg, ale jak dla mnie bomba. Proponowałbym ci jeszcze dorzucić lotkę na tył, ale w tej kwestii też zdania są podzielone. Ogólnie Alfinka wygląda na zadbaną i oby tak dalej;) No i silniczek też niczego sobie;)

Szerokości!

....śliczna Bella... gratuluję zakupu.... i masz rację - wrzuć ładne kółko i będzie super :)

Jest świetna ! Felgi też są super, ja bym tylko zderzaki w całości pomalował pod kolor auta i wtedy byłoby idealnie ;)

Wielu osobom nie podoba się ten wzór felg, ale jak dla mnie bomba. Proponowałbym ci jeszcze dorzucić lotkę na tył, ale w tej kwestii też zdania są podzielone. Ogólnie Alfinka wygląda na zadbaną i oby tak dalej;) No i silniczek też niczego sobie;)

Szerokości!
Nad lotką zastanawiałem sie już wiele razy i niemoge się zdecydować. Musze ją przymierzyć i wtedy zadecyduje czy zostaje czy nie. Co do felg to już słyszałem od kilku osób że wyglądają jak dekle. Raz nawet na wulkanizacji gość zaczął szarpać za felgę bo chciał "ściągnąć ten kołpak":D

Ładna Alfa Romeo 145. Uważam, że stan fabryczny to jest to, żadne malowania zderzaków czy inne przeróbki. Felgi te co masz teraz to I liga, niech ktoś mi pokaże taki wzór w innym aucie, a kto się zna trochę na samochodach od razu rozpozna w nich 145. Doprowadź detale do stanu fabrycznego i ciesz się jazdą, ale uważaj bo 155 z tym silnikiem jest szybka, to 145 to nawet nie chce myśleć co potrafi.

Aha, jeszcze niektórzy urodzie 145-ki przeciwstawiają urodę golfa III, ale 145 bije golfa III a nawet marną IV na głowę. Tu naprawdę nie ma co porównywać.

Ostatnia edycja:
Świetna Alfa 145 z najbardziej pożądanym silnikiem. Co do felg te są świetne ale zostawił bym je jako zimowe, a na lato właśnie zenderki z limited 500, bo to jedne z najładniejszych felg w Alfach. Tylna lotka też dodała by uroku w końcu to QV.

Najczęściej w Kortowie. Możemy się zgadać na pogadankę na priv.

Fajna Alfa a felgi są super, sam myślę o takich "plackach" do 146.

Bardzo fajna QV - jakbys byl kiedys w Warszawie to sie odezwij - mozna sie ustawic i pogadac;].
A Zender LeMans mialem przez chwile, ale sprzedalem, bo nie chcialem zakladac tak szerokich opon - do nich wypada zalozyc 215/40, tylko dlatego zrezygnowalem, bo 145 na Zenderkach wyglada swietnie:).

Bardzo fajna QV - jakbys byl kiedys w Warszawie to sie odezwij - mozna sie ustawic i pogadac;].
A Zender LeMans mialem przez chwile, ale sprzedalem, bo nie chcialem zakladac tak szerokich opon - do nich wypada zalozyc 215/40, tylko dlatego zrezygnowalem, bo 145 na Zenderkach wyglada swietnie:).
Kiedyś miałem przyjemność jeździć 145 na 205/40/17 i... spodobało mi sie:D ja myślałem o 205/45/16. Narazie nie planuje wyjazdu do Warszawy ale jakby była okazja to chętnie obejżę Twoją Alfe na żywo:P

Piękny okaz. Ja bym wizualnie nic nie zmieniał QVka w czystej formie. Oryginalne felgi jak dla mnie są zabójcze, mają "klimat". Według mnie jeden z lepszych wzorów jakie Alfa montowała:)
Gratuluje

Amortyzatory
Powrót