Alfa Romeo 145 Boxer Rosso Druga Młodość :)

• Autor wątku Autor wątku Numis
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

Numis

Guest
Witam,

postanowiłem nareszcie pochwalić się moją Alfą. Auto posiadam już od 3 miesięcy, ale dopiero zaczyna wyglądać tak jak powinna :)
Jest to model z silnikiem 1.4 boxer, z 1995 roku.

Przy aucie zostało zrobione:
-naprawa karoserii: wymiana prawych drzwi, przedniego zderzaka, grilla
-lakierowanie całego auta+ lusterka i klamki
-nowe emblematy Alfa Romeo+ koniczynki, zdjęte oznaczenia modelu
-nakładki na progi+ lotka na klapie Zender
-tłumik Ulter
-nowe klocki hamulcowe, tarcze, przewody (przód i tył)
-wymiana rozrządu,świec, wszystkich filtrów, pasków,płynów w silniku, -wyczyszczona przepustnica
-felgi od modelu Qv+ renowacja
-całe wnętrze przełożone z modelu Qv
-migacze wymienione na białe
-wymiana wahaczy i końcówek drążka kierowniczego
-zabezpieczenie podwozia przed korozją

Zapraszam do oglądania zdjęć i komentowania :)
Pozdrawiam, Numis.

Auto zaraz po zakupie:

Auto w trakcie prac:

A tak Alfa wygląda na dzień dzisiejszy:

Włożyłeś w to kupę wysiłku, ale jak dla mnie warto było. Masz teraz piękną Włoszkę :-)
Gratulacje! :)
Moja Bella idzie na kosmetykę lakierniczą w przyszłym tygodniu :-)

Naprawdę pięknie odżyła :) gratulacje, ja zmienił bym jej jeszcze tą podkładkę od grilla na nowszą z modelu od 1998r jest taka bardziej opływowa.
Alfa%20145%20Front%2024.03.2004%20pred%20Sofia%20Auto%201024x768.jpg

Hm... prezentuje się całkiem dobrze, no i ten kolor...
Powiedz ile zapłaciłeś za lakierowanie samochodu i czy jesteś z tego zadowolony?

piotr_alex napisał:
Naprawdę pięknie odżyła :) gratulacje, ja zmienił bym jej jeszcze tą podkładkę od grilla na nowszą z modelu od 1998r jest taka bardziej opływowa. Obrazek

Masz rację, też mi ta podkładka nie pasuje, ale wydaje mi się że trzeba by było zmienić jednocześnie zderzak na wersję z modelu po liftingu, a nie mogę takiego znaleźć w rozsądnej cenie :)

alces1 napisał:
Hm... prezentuje się całkiem dobrze, no i ten kolor...
Powiedz ile zapłaciłeś za lakierowanie samochodu i czy jesteś z tego zadowolony?

Lakierowanie kosztowało mnie 1200zł, z tym że sam przygotowywałem auto (matowanie+ szpachlowanie)
Na pewno było warto, auto po tym zabiegu odżyło.

Miodzio jest zrobiona.

No ładna :) mnie tez czeka podobna kuracja tyle ze odnowienie lakieru na zderzakach :/

Twoj wysiłek sie opłacil. Teraz Bella wyglada rewelacyjnie.
pozdrawiam :)

Autko wygląda o niebo lepiej, pasowały by Ci jeszcze halogeny przeciwmgielne, do tych zderzaków są niedrogie a autko wyglądałoby jeszcze lepiej, wrzuć jeszcze jakieś fotki wnętrza Alfy :)

Hm... Taki mały minus znalazłem... Szkoda ,ze zdecydowałeś sie na pomalowanie całych zderzaków i nie zostawiłeś tego czarnego paska. To jest moja drobna uwaga. Jestem pedantyczny i nie lubie gdy ktoś poprawia fabryke. Takie moje zboczenie :mrgreen:

Za to koniczynka 5+

P.s.

Numis jesteś z Poznania,bo chyba oststnio widziałem podobną przy Garbarach... :roll:

Tiga napisał:
Hm... Taki mały minus znalazłem... Szkoda ,ze zdecydowałeś sie na pomalowanie całych zderzaków i nie zostawiłeś tego czarnego paska. To jest moja drobna uwaga. Jestem pedantyczny i nie lubie gdy ktoś poprawia fabryke. Takie moje zboczenie :mrgreen:

Za to koniczynka 5+

P.s.

Numis jesteś z Poznania,bo chyba oststnio widziałem podobną przy Garbarach... :roll:

Sam długo się zastanawiałem jak polakierować zderzaki i stwierdziłem w końcu że tak będzie ładniej :) Może na wiosnę Alfa dostanie zderzaki z modelu po liftingu, ale na razie będzie tak jak jest :D

Jestem z Jeleniej Góry, także na pewno mnie nie widziałeś :D

Amortyzatory
Powrót