Alfa lepsza niz nowa

• Autor wątku Autor wątku Marysia
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Marysia

Guest
Jestem swieżo po wymianie rozrządu z wariatorem i naprawie głowicy po zerwaniu paska.

Silnik chodzi jak jeszcze nigdy nie chodził.

Wszystkie naprawy robiłam sama i zaoszczędziłam na tym 2000 zł.

Przy okazji dziękuję REIJO AR155 za namiary na zakup blokad wałków.

Silnika nie słychać i ma zdecydowanie większą moc. :D

Asystowałam przy naprawie.Ręce sobie pobrudziłam, a całość wykonał kolega, któremu solennie pomagałam.

Marysia napisał:
Asystowałam przy naprawie.Ręce sobie pobrudziłam, a całość wykonał kolega, któremu solennie pomagałam.
No to szacunek za tak duży wkład w ciężką pracę jak na kobietę <piwo>

a ile Cie kosztowała ta naprawa samemu?? czyli remont głowicy i czesci (rozrzad, wariat olej)??

Pasek,napinacz,rolka i wariator kupione w serwisie 1021 zl
2 zawory ss, 8 wyd, uszczelniacze zaworów 16 szt.,pasek klinowy i uszczelka głowicy 278zł
naprawa głowicy 200zł
blokady na rozrząd z przesylką 135 zł
No i pozostała jeszcze wdzięczność dla kolegi, który pierwszy raz robił tę markę; trochę wyzywał ale mu się spodobało.
Może warto było mieć tę nieprzyjemną awarię, żeby było to co jest: na wolnych obrotach trzeba się wsłuchać czy silnik pracuje, silnik ma większe przyspieszenie, pomimo że tego mi nie brakowało. Oby tak zostało.

Pozdrawiam

Używam oleju Lotos syntetic 5/40. Czy ktoś ma na ten temat jakieś zdanie?
Chciałabym postawić piwo Koledze Reijo, tylko nie wiem jak to się robi .

Marysia napisał:
Używam oleju Lotos syntetic 5/40. Czy ktoś ma na ten temat jakieś zdanie?
Chciałabym postawić piwo Koledze Reijo, tylko nie wiem jak to się robi .
uważam że to g....y olej za przeproszeniem
Piwo stawia sie w piwiarni lub w sklepie na forum to lipia nic się po nim nie czuje :mrgreen: andrzej prosze cie jak ty sie wyrazasz

Napewno 10W40 a marka oleju według uznania ale Lotos...... :shock: ?? Ja preferuje oleje Motula i śmigam na tej marce od wielu lat bez problemowo i dla bardziej odważnych polecam 15W50 półsyntetyk

Piwo takiemu ochlaptusowi...???? :mrgreen:

Już wypiłem wczoraj za zdrowie TSa kilka 8))) Najważniejsze , że żyje i zapomniane zostało moje "brzydkie proroctwo"...!!!

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót