• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa GTV - zaraziłem kolegę

• Autor wątku Autor wątku VIECIO
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

VIECIO

Guest
Witam serdecznie wszystkich użytkowników:)
Zaraziłem swojego dobrego znajomego alfa grypą:D i proszę was jak sprawują się wasze GTV i na co zwracać uwagę przy zakupie, co najszybciej się zużywa, jak spalanie? Wiem że części do najtańszych nie należą bo to Alfa:D
mianowicie chodzi o tą Alfinkę:)
http://www.otomoto.pl/index.php?sect=show&id=C10844848
Co o niej sądzicie? czy ktoś z was moi drodzy koledzy ma do niej blisko i czy byłby w stanie ją dla mnie i mojego znajomego ją obejrzeć? bo znajomy już się na palił :)
Pozdrawiam wszystkich,
Damian

Moim zdaniem stan kierownicy, nakładek na pedały, konsoli środkowej , gałki zmiany biegów nie sugeruje przebiegu 160kkm
rozerwana skóra na fotelu, moim zdaniem to auto nie warte uwagi, skoro kosztuje 6.5k to pewnie następne 10k trzeba w nią wsadzić bo jest ... mocno zapuszczona przynajmniej w środku.

odpuść.. już na zdjęciach wygląda źle .. a co będzie jak pojedziesz zobaczyć?

to auto widzę bardziej na części jako dawce niż do jazdy.

W 145 miałem o wiele mniej powycieraną kierownicę, a przebieg miałem ten sam (i wcale nie mówię, że oryginalny).

ale czego się spodziewać za 6 tys ?

hm.. dziękuje za wszelkie sugestie:) i odpowiedzi..

Pozdrawiam,
Damian

chyba ktoś się pomylił...powinno być przynajmniej 260 000 km :D
To w mojej temprze NA LICZNIKU jest 230k km i ma mniej wytarte pedały, kierownice. Ile ma rzeczywiście, nie wie nikt ;P
Odpuść, szrot pewnie, zresztą zobacz po ile stoją zdrowe GTV 2.0TB...

---------- Post dodany o godzinie 14:53 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 14:52 ----------

Co takiego trzeba było wymieniać w aucie, że koszty dodatkowe wyniosły 10tys.
Wystarczy remont silnika+turbo i już mamy ładną kwotę, a gdzie reszta? Zawieszenie, pierdołki, elektryka, klima itp.?

Jeżeli doprowadzenie Alfy do stanu używalności odbywało się w warsztacie to taka kwota jest jak najbardziej możliwa :)

Co takiego trzeba było wymieniać w aucie, że koszty dodatkowe wyniosły 10tys. :)
co ? zaczynam .; silnik bo sie nie opłaciło go robić 3.5tys hamulce 1.5tys lakier 2.5tys, opony lato 2.0tys ,termostat i chłodnica nowe 1.0tys to z grubsza a reszta sie nie pisze .i to właśnie tyle co do tanio kupione . ale zrobiłem 40tys km i nie dokładałem nic . a zapomniał bym ; naprawy robiłem sam jestem mechanikiem i prowadze warsztat.

To w sumie wychodzi, że lepiej kupić GTV-ke za 5 tys. włożyc nowy silnik, wyremontowac wszystko i wówczas mamy auto gotowe do jazdy za 15000.

Wg mnie lepiej się wstrzymać i szukać jakiejś zadbanej najlepiej od klubowicza chociaż fakt że trzeba wydać sporą kwotę na takie auto. Nie kupuję się tzw okazji bo później tak jak już koledzy napisali wydaje się majątek na doprowadzenie samochodu do używalności.

:) kupujesz GTV-ke za 5tys. i wymieniasz to co kolega MarekV6 i masz gotową do jazdy zrobioną GTV-ke za 15tys. Za 15 tys. można różnie trafić na allegro, są zadbane i mniej zadbane egzemplarze z przewagą tych drugich.
Lepiej, więc kupić OKAZJĘ z przeswiadczeniem, że trzeba będzie w nią włożyć 10tys. ale będziemy mieli za to o wiele lepszy egzemplarz niż te co sa na allegro w kwocie 15.000 :)

no wracając do tematu wiadomo , nie zawsze to sie sprawdza ale włascicieli jest wielu i traktowanie swojego autka ma wiele do życzenia . a więc mam nie tylko AR a i reno safrane ,mam go 3 lata zrobiłem 120tyś i dokładka poza eksplaatacja to jakieś 1,5tys więc opinia co tanie to drogie nie zawsze sie sprawdza . AR ma jednak cos w sobie i jak chcesz sie pochwalić to ma być super i to ma cene.
ALFA ROMEO

Mój kolega się przeraził ;p ale nie jest alfaholikiem tak jak my :D Dał sobie spokój;p

Daj sobie spokój, nie wyglądato dobrze, ale w tle stoi ładna czarna szósteczka :)
tym też się dobrze bryka, z przykrością stwierdzam że alfa to zabawka, często śmigam taką 650, to potem jak wsiadam do Alfy to mam ochotę wysiąść podczas jazdy, bo auto nie jedzie :)

Amortyzatory
Powrót