• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa GTV 2,0 Turbo na gaz ????

KKrzysztof

Nowy
Auto
Mercedes CLK W208
Obecnie posiadam alfę 2,4 JTD ale zastanawiam się na zmianą na GTV 2,0 Turbo bo chcę coś około 14 tyś a jak patrzałem na allegro wybór dość duży.

Mam takie pytanie czy posiada ktoś przerobione V6 Turbo na gaz, czy jest możliwe. Jak się sprawuje oczywiście mówimy o wtrysku gazu tzw sekwencji.

Jak ktoś uważa że przerabianie V6 na LPG to profanacja to nie jest w odpowiednim dziale :D

V6 b.dobrze się gazuje,jak wrzycisz odpowiednie graty i porządnie zestroisz będzie śmigać aż miło.Ale uprzedzam, to nie będzie tania opcja.

sekwencja jak udało mi się dowiedzieć w Art-Gaz Siedlce (mam jakieś 300 km) do V6 jakieś 3000 pln, to kwota do przyjęcia. Patrząc na oszczędności.

dzięki za podpowiedź teraz pozostaje sprzedać moją alfę.

---------- Post dodany o godzinie 16:22 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 16:21 ----------

sekwencja jak udało mi się dowiedzieć w Art-Gaz Siedlce (mam jakieś 300 km) do V6 jakieś 3000 pln, to kwota do przyjęcia. Patrząc na oszczędności.

dzięki za podpowiedź teraz pozostaje sprzedać moją alfę.

Co dokładnie jest za te 3000zł? Sterownik jaki? Parownik? Wtryski? Jaka średnica miedzi? Jakiej średnicy wielozawór? Aha coś słyszałem niedobrego o zakładzie w Siedlcach tylko nie wiem czy o tym samym.Lepiej sprawdż opinie o tym zakładzie. https://www.ac.com.pl/autogaz/forum/ poszperaj tutaj.
Z tego co pamiętam ta v 6 jest 12 zaworowa, czyli ma tam półsekwencję .
Będzie potrzebny stabilny i wydajny parownik i bardzo szybkie wtryski .
/na wolnych, czas wtrysku jest ok 2.5ms ,a większość wtrysków na lpg tego nie obrobi./

Ostatnia edycja:
Amortyzatory
Powrót