ALFA GT Q2 JTDm by Krajcok :)

Krajcok

Nowy
ALFA GT Q2 JTDm by Krajcok

Jak zmieni sie pogoda wrzuce fotki w lepszej jakosci.

Rocznik 2007, JTDm, 8.3 sek do setki (seria!), śr spalanie 6.5L, przebieg 12 tys, z czego sam zrobilem prawie 4 tys :-)

System Q2, fajna skórka, xenony, Bose i tempomat.

Ostatnia edycja:
Mnie się zdjęcia nie otwierają a chętnie bym obejrzał...

to jaki tam jest silnik skoro ma 8.3 sek do setki a jtdm to jest tylko 1.9 150km?

to jaki tam jest silnik skoro ma 8.3 sek do setki a jtdm to jest tylko 1.9 150km?

Tak jak pisalem jest tam seryjny JTDm 150. Alfa GT to nieliczny przypadek, gdzie producent podaje dluzszy czas niz realnie. To samo jest w 147 JTDm. Po dobrym programie na 200 czas spada do ok 6.5 na suchej nawierzchni :)

Ostatnia edycja:
popytaj Freeco co się dzieje z turbiną czy dwumasem po programie na 180KM...

Piękna :) Ale profil to żeś dopier...dzielił :D musisz mieć dobre drogi tam gdzie jeździsz bo ja na 55 profil czasami narzekam..

Też mam 8,3 do setki tylko że z 2,4 JTDm. A co do chipowania, to jakie negatywne, sprawdzone skutki są? Ktoś podrzuci temat? Najbardziej by mnie interesowało w silnikach Multijet.

I weź takiemu nie zazdrość ;D

Naprawde wspaniała Bella, coś pięknego nie pozostaje nic innego niż tylko pozazdrościć.

Coś pieknego dupa scisko jak oglądam taką piekną bellę
wielkie gratulacje wyborem samochodu pozdrawiam
:congrats:

Piękna :) Ale profil to żeś dopier...dzielił :D musisz mieć dobre drogi tam gdzie jeździsz bo ja na 55 profil czasami narzekam..
Też mam 8,3 do setki tylko że z 2,4 JTDm. A co do chipowania, to jakie negatywne, sprawdzone skutki są? Ktoś podrzuci temat? Najbardziej by mnie interesowało w silnikach Multijet.

Oponki mam 225/40 R18. Na zime to samo, tylko z przodu 235/40. Coz, co prawda na Slasku nie ma juz ponoc szkod gorniczych, ale czasem refleks pocwiczyc trzeba :) Choc przyznaje, ze zestrojenie zawieszenia w GT sprzyja szybkiemu wymijaniu dziurek. W razie czego w srodku mam 3.0 bara - tak na wszelki wypadek :) Najgorzej jest w nocy na nieznanych drogach.

Co do kolegi Freeco - czytalem jego post o roku z GT. Musze przyznac, ze nie moglem wyjsc z podziwu, jak auto (nawet) Alfa i to nowe moze sie tak p... lic :) Trzeba miec pecha.

Co do modow na 200 - przeniesienie napedu jest w stanie to wytrzymac, o ile korzysta sie z mocy rozsadnie, a program zrobiony jest madrze. W razie czego jest tez sprzeglo od 2.4. Sama turbina ma potencjal na 210 - 220 KM, wiec o nia bym sie nie martwil. Bede tez zmienial intercooler, zeby odciazyc termicznie silnik. Z wszystkiego zdam relacje na wiosne, gdy silniczek osiagnie 20 tys przebiegu i ostatecznie sie ulozy.

A tutaj jak robia to Angole i nie tylko:

GT 1.9JTD by BlackAngels-200bhp,450NM - Alfa Romeo Forum

Ostatnia edycja:
Bardzo ładna też kiedyś nad taką myślałem.

fajna furka:) wbrew obiegowej opinii bezawaryjna:) szerokiej drogi!!!

Ostatnia edycja:
ale alfa gt 1.9 jtdm seryjnie przy 150km ma 9.6 do setki nie wiem skad wziales 8.3

fajna furka:) wbrew obiegowej opinii bezawaryjna:) szerokiej drogi!!

Hmm, dzis strzelilem trase 300 km i pod koniec z przedniego zawieszenia przy lagodnym opadaniu nadwozia (ubytki asfaltu z lagodnymi brzegami) slychac takie popiskiwanie (cos a'la guma o gume). Zastanawiam sie, czy to nie koniec wahacza :)

Napisz jak zachowuje sie auto po modach na 180 - jak zmienily sie przyspieszenia i spalanie? Masz program, czy box'a?

Amortyzatory
Powrót