• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[Alfa GT] Jakie Xenony polecićie ?

• Autor wątku Autor wątku karooluss
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

karooluss

Guest
Witam:D Chciałbym kupić jakieś H.I.D. ' y do mojej belki. Wiem ze ten sprzet jest nielegalny, nie poziomuje itp itd, ale nie o to chodzi mi w tym watku. Prosiłbym o podanie nazw jakis konkretnych zestawów, ktorych sami uzywacie ,albo znacie :) Pozdrawiam :D

Wiem ze ten sprzet jest nielegalny, nie poziomuje itp itd

Eee samopoziom i tak w Poslce nie ma sensu na tych dziurach...pokaz mi auto z fabrycznym samopoziomem który zdaje egzamin:) Nie nadąża z machaniem reflektorami hehe

Sam tez myslę o HIDach, ale chce to zrobić na tyle dobrze żeby innych nie oslepiać i co przegląd lamp nie wymieniać...

Jak coś znajdziesz dobrego i pewnego to daj znać...

Pzdr

Panowie , co do zestawów z Allegro to większość jest podobnej jakości jak nie takiej samej . Widziałem zestawy które kosztowały po 450 zł i takie za 200 zł - różniły się tylko szatą graficzną opakowania - zawartość pudełek , ułożenie wewnątrz i nawet "instrukcje" obsługi były takie same - więc po co przepłacać .
Szerszy temat odnośnie xenonów był już na forum chyba w dziale tuning - opcja szukaj działa i powinna pomóc .

Eee samopoziom i tak w Poslce nie ma sensu na tych dziurach
Dziury nie mają nic do samopoziomowania. Układ ten działa z pewną bezwładnością, np. jeśli rozpoczynamy podjazd pod bardziej stromą górę po ok 1 sekundzie widać, jak snop światła obniża się. Również po każdym wlączeniu zapłonu układ dobiera poziom świecenia. Układ poziomowania w alfie to nie tylko elektronika, ale też mechaniczny układ dźwigni pracujący pod wpływem ugięcia przedniego zawieszenia. Natomiast na krótkich szybkich nierównościach układ "nie nadąża", więc efekt krótkotrwałego oślepiania będzie taki sam, jak w konwencjonalnych lampach. W xenonach, z perspektywy wzroku kierowcy, widać to jako drgania snopu światła.

kupisz drogie czy tanie w środku jest ten sam szajs- kupiłem, założyłem, światło piekne- ale po 50 razie jak mi ktoś miga z przeciwka jak go tym oślepiam zdałem sobie sprawe, że to wiocha i wywaliłem następnego dnia. Nie wiem ile jeździsz ale ja sporo i nie życze nikomu w deszcze i w nocy spotkać mobilka na chińskich xenonach

GT i HID... pewna era się już skończyła... niedługo będzie można spotkać takie rodzynki jak pośród 156... zresztą przepowiadałem to dawno temu...

generalnie alfa to 1sze moje auto bez HID'a i niedługo się to zmieni. jeśli chodzi o oślepianie to przy wyregulowaniu lamp problem nie występuje. dla pewności można kupić żarniki do lamp bez soczewkowych ze specjalnym kapturkiem.

Amortyzatory
Powrót