• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 166

• Autor wątku Autor wątku jomar
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
J

jomar

Guest
Mam opny letnie 205/55/16 na felgach 7.5Jx16 H2 ET 35 PDH 108 ,chciałbym założyć zimówki 195/65/15 i nie wiem jakie felgi by spasowały żeby było wszystko ok.Czy to "ET" jest bardzo ważne?Pozdrawiam!!!

zrób zdjęcie jak załozysz 15tki do 166 jestem ciekaw jak to będzie wyglądać bo tez myślałem o takim rozmiarze na zime

Mam opny letnie 205/55/16 na felgach 7.5Jx16 H2 ET 35 PDH 108 ,chciałbym założyć zimówki 195/65/15 i nie wiem jakie felgi by spasowały żeby było wszystko ok.Czy to "ET" jest bardzo ważne?Pozdrawiam!!!

Kolego, zacznijmy od początku :)
ET jest bardzo ważne, bo określa odsadzenie felgi - jeśli ET będzie za duże to opona założona na tej feldze będzie ocierać o krawędz nadkola lub jeśli bedzie za małe to nie dokręcisz felgi na śrubach.

Jeśli chcesz założyć opony 195/65/15 to bedziesz potrzebował felgi 6,5Jx15 ET od 34 do 39.

Amortyzatory
Powrót