Alfa 166 ISC Telefon GSM

EGONZGIERZ

Nowy
Auto
159 1.9 Jtdm 16V
Nie znalazłem odpowiedzi na forum pytanie techniczne jakie częstotliwości GSM obsługuje ICS ?
Gdzie znajduję się mikrofon ?
Zakupiłem starter sim play wpakowałem w ICS ale zasięg łapało mi tylko na ułamki sekund, nie wiedziałem co jest grane a okazało się że kabel od anteny GSM był odłączony z ICSa. Teraz wyszukuje Era Gsm, Plus Gsm oraz Idea. Telefonu można używać nawet w dzisiejszych czasach jako zestaw głośnomówiący robimy przekierowanie z naszego tel. (np. gdy zajęty) do nr karty która siedzi w ISCie. Dzwoni ktoś do nas wciskamy zajęte i przekierowuje automatycznie na nr w aucie.

ICS obsługuje częstotliwości GSM 900 Mhz, Mikrofon znajduje się w panelu obok oświetlenia kabiny z przodu tam gdzie fabryczny alarm ma swoje dwa czujniki.

czyli 2G 900 Mhz czyli najlepszy wybór to starter play bo łapie zasięg każdej sieci,a play 2G już w kilku miastach jest wyłączony.

Ja też parę miesięcy temu kupiłem startej play i wszystko lata pięknie. W poprzedniej parę lat temu tak samo. Nie ma żadnego problemu z zasięgiem i rozmowami. Używam tego cały czas. Jak ma problem z łapaniem to może coś jest nie tak z połączeniami anteny. Albo po prostu coś jest trochę nie halo już ICS`em. Taka możliwość zawsze jest.

Ja też parę miesięcy temu kupiłem startej play i wszystko lata pięknie. W poprzedniej parę lat temu tak samo. Nie ma żadnego problemu z zasięgiem i rozmowami. Używam tego cały czas. Jak ma problem z łapaniem to może coś jest nie tak z połączeniami anteny. Albo po prostu coś jest trochę nie halo już ICS`em. Taka możliwość zawsze jest.
Jak kabel włożyłem od anteny to łapie też elegancko zasięg prawie non stop full

Panowie czy w alfie 166 abym mógł korzystać z telefonu potrzebuje jakiegoś adaptera by włożyć sim do tej konsoli? Czy po prostu kupuję kartę z SIM, nie wyłamuję, aktywuję, wkładam i gadam?

Nie potrzebny żaden adapter, trzeba tylko włożyć całą kartę (wielkości kredytowej) - nic nie wyłamywać.

Masz jakies przekierowanie w komórce jak jedziesz czy jak.
Mam u siebie icka z sim ale nie wiem jak to w praktyce wykorzystać....

Kiedyś jak jeździłem częściej to tak, robiłem przekierowanie. Teraz tego nie używam w 166

Amortyzatory
Powrót