• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfa 164 ...... 30 litrow na 100 lpg boze pomozcie

• Autor wątku Autor wątku paradox8
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

paradox8

Guest
witam mam maly problem moja alfa pali 30 na 100 lpg bylem u gazownikow wyregolowali mi ale jezdzi jak tico ledwo co. Pali 20 wiec odkrecilem troszke gaz i znowu 24-27 lpg moj silnik 3.0 v6 instalacja raczej zwykla dokladnie nie wiem jaka gaz idzie od przeplywomierza
kiedys palilo mi 16 i jezdzila pieknie co moze być

napisz cos wiecej.jaka instalacja ile ma kilometrow .czy sprawdzales szczelnosc instalacji? czy instalacja byla regulowana na analizator czy na oko itd..

sprawdze jaka mam byla reguowana na oko przez gazownika szczelnosc sam sprawdzalem w miare mozliwosci mydlinami mam ja od ok 50000 moze to byc przyczyna filtru np bo nigdy nie zmieniany ?

filtr moze byc przyczyna.rozumiem ze tego syfu z parownika tez nigdy nie spuszczales? jezeli ta instalka ma juz 50000 km to byc moze reduktor juz nalezy zregenerowc.tz wymienic membrany na nowe.tylko ze czasami nie duzo drozej wychodzi kupic nowy reduktor.bo kupowanie zamiennikow membran jest dosc ryzykowne.zakladam ze jezdzisz tylko na lpg i nawet w zimie.przy niezbyt rozgrzanym silniku ..takze w sumie stawialbym na reduktor.oczywiscie jezeli regulacja byla poprawnie zrobiona

Wymień na początek świece,przewody zapłonowe, filtr powietrza, filtr gazu. Rozgrzej silnik i spróbuj spuścić z parownika mazut. Jedź do mechaniora niech podłączą pod kompa i zobaczą czy parownik ma jeszcze jakąś regulacje, czy może membrana już stoi. Regenerować raczej sie nie opłaca parownika, koszty zbliżone do nowego. A w ogóle to jak chodzi na benzynie :?:

Amortyzatory
Powrót