• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 159 SW [Korekta lakieru+ceramika]---->EFEKT

ziolony

Nowy
Auto
AR 159 SW 1.9 JTDm 16v (150KM 320Nm-->180KM 400Nm)
Cześć,

Oto ostatnia realizacja pacjent Alfa Romeo 159 SW w pięknym kolorze Grigio Vesuvio. Przy belli było sporo pracy auto przeszło:

1.Detailingowe mycie samochodu
2.Deironizacja (usunięcie cząstek metalicznych z felg oraz lakieru)
3.Dekontaminacja,glinkowanie(usunięcie zabrudzeń z porów lakieru takich jak cząstki smoły czy żywicy)
4.Korektę lakieru w jednym kroku tzw. One Step (stan lakierniczy auta był na tyle dobry,że taka ingerencja była najbardziej optymalna)
5.Dokładne 2 krotne odtłuszczenie samochodu pod ceramiczną zbroję :)
6.Nałożenie 2 warstw ceramiki.
7.Nałożenie dressingu na opony i aplikacja niewidzialnej wycieraczki.

Poniżej kilka zdjęć,oceniajcie !

Załączniki

• a (1).jpg
    a (1).jpg
    42.1 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC05939.jpg
    DSC05939.jpg
    87.5 KB · Wyświetleń: 40
  • DSC05940.jpg
    DSC05940.jpg
    90.9 KB · Wyświetleń: 34
  • DSC05943.jpg
    DSC05943.jpg
    87.5 KB · Wyświetleń: 37
  • DSC05944.jpg
    DSC05944.jpg
    86.3 KB · Wyświetleń: 31
  • DSC05947.jpg
    DSC05947.jpg
    61.3 KB · Wyświetleń: 29
  • DSC05949.jpg
    DSC05949.jpg
    85.2 KB · Wyświetleń: 36
  • DSC05950.jpg
    DSC05950.jpg
    99.3 KB · Wyświetleń: 42
Gdzie robiłeś korektę?

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

ziolony, bez obrazy ale jak dla mnie to na zdjęciach wygląda jak poprostu umyte/czyste auto.

Oczywiście na żywo pewnie efekt jest WOW super itd ;) ale te zdjęcia nie oddają tego efektu.
Także może pomyśl nad lepszymi zdjęciami?

@Zielony podbijam z pytaniem jak kolega wyżej, gdzie robiłeś? I ile mniej więcej kosztowało

Dla mnie z tematu wynika że kolega Zielony sam robi takie rzeczy i się ogłasza żeby "naciągnąć" klientów.

Tak,robi sam. Pisałem z Nim.

Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka

Amortyzatory
Powrót