[alfa 156] Ukręcony śruby zacisku

Spike90

Nowy
Auto
alfa 156 1.8
[alfa 156] Ukręcony łep śruby zacisku

Witam,

Dzisiaj zabrałem się za zawieszenie w alfie 156 po jednej stronie wymieniłem wahacz i tulejkę zwrotnicy.
Natomiast przy drugim kole jak okręcałęm zacisk ukręcił się łep śruby jarzma. Jak mam teraz to odkręcić. Coś przyspawać do łba śruby? lub zaprowadzić do tokarza on ma różne narzynki to chyba to ogarnie? Jak myślicie?
Macie jakieś pomysły?

Pozdrawiam

Ostatnia edycja:
Niedawno ukręciłem łeb śruby tylnej piasty w puncie, Udało mi się to ładnie rozwiercić trzema rużnymi wiertłami. Potem wydłubałem resztki gwintu i po kłopocie. Zaopatrz się w dobre wiertła i powinno dać rade.

Niedawno ukręciłem łeb śruby tylnej piasty w puncie, Udało mi się to ładnie rozwiercić trzema rużnymi wiertłami. Potem wydłubałem resztki gwintu i po kłopocie. Zaopatrz się w dobre wiertła i powinno dać rade.

Wiertła odpadają nie mam odpowiedniej wiertarki, plus słaby dostęp by prosto i precyzyjnie to zrobić.

Mi jak się przytrafiało ukręcenie łba śruby to zawsze dospawałem jakąś starą nakrętkę. Temperatura powodowała, że śruba puściła a reszta już szła w miarę gładko.

Na przyszłość - nie ciągnij z całej kity, tylko najpierw obij młotkiem łeb śruby. Odkręcaj "udarowo", nie ze stałą siłą.

Amortyzatory
Powrót