• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfa 156 sportwagon a rowery na dachu

• Autor wątku Autor wątku alilee
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
A

alilee

Guest
Witam nie mam alfy (ale być może bede miał) zastanawia mnie jeden poważny problem, lubie z rodziną wycieczki rowerowe i czasem aby gdzieś pojeździć musimy nasze rowery dowieźć: czy to w ogóle możliwe przy 156 SW??? czy ze wzgledu na specyficzny kształt klapy nie da się. Pomijam szczegół znalezienia auta z relingami (jest ich znacznie mniej lub są za drogie). Czy ktoś z szanownych forumowiczów borykał się z tym problemem??

---------- Post added at 13:42 ---------- Previous post was at 12:52 ----------

Czy Alfoholicy nie jeżdżą niczym innym niż swoimi autami, czy też przewóz rowerów (czego się obawiam) jest niemożliwy???

dzięki wielkie (choć pewnie powinienem usłyszeć "szukajcie a znajdziecie" :) )

Kolega "Wind" z forum wozi rowery na dachu w 156 - SEDAN, więc powinieneś dać radę:P
Niestety w takiej opcji (beż używania relingów w SW) przy ciągłym wożeniu bagażnika, nieco niszczą się uszczelki nad drzwiami (wygniatają się)

Ja specjalnie po to kupowałem auto z relingami, ale gdy zajarzyłem, że moje auto ma też hak to wożę rowery na bagażniku montowanym właśnie na haku.

swego czasu chyba były problemy z policją odnośnie bagażników na hak w Polsce ?? chodziło o przesłonięte oświetlenie i tablicę rejestracyjną? wyjasniły sie już problemy prawne czy użytkownicy zakładają a policja mruży oko??

156 ma tablicę rejestracyjną poniżej tego ustrojstwa, a światła najlepiej montować dodatkowe i wtedy jest spoko.

Amortyzatory
Powrót