Alfa 156 prosze o porade :)) na nadchodzacy sezon

• Autor wątku Autor wątku alanwroc
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Status
Ten wątek został zamknięty.
A

alanwroc

Guest
A wiec tak .. rozpoczyna sie sezon wiec trzeba pozmieniac co nieco i moze cos mozecie mi doradzic..

*Filtr powietrza sportowy nie mylic stożkowy z allegro za 2.99 co zwieksza moc silnika o 20koni :D chodzi mi o sportowy filtr powietrza w orginalna obudowe dedykowany do silnika 1.9JTD z 2005 roku 150 koni
*Filtr paliwa (jest cos takiego jak sportowy ??)
*Filtr oleju
*Czyszczenie turbiny (jak to zrobic gdzie to robia ile to kosztuje ?)
*Chipek na lato jakis co troszke koni doda ma ktos dobrego mechanika do polecenia ?
*Xenony chodzi mi o te hid ktos cos moze polecic ? barwe ? sprzedawce z allegro badz jakis sklep? ciezko jest to zamontowac ? i jak to sie sprawdza w praktyce ?
*Klocki hamulcowe przód&tył ktoś coś poleca ?? Żeby były dobre i nie piszczały za chwile jak to w audi miałem.. .. .. .

Dzieki i pozdrawiam :))

a jak to zrobic i duzo to daje ? ( te wtryskiwacze) a turbine chce przeczyscic bo "moze" cos da i zeby jej zaraz nie regenerowac bo jak bedzie czystrza przy mojej jezdzie to dluzej pozyje :))

Pierwsze słyszę, żeby filtr powietrza podnosił moc auta i to o 20 km...jest to tani chwyt reklamowy. Taki filtr może tylko usprawnić układ dostarczania powietrza. Nazywa się to filtrem sportowym, gdyż w sportowych autach jako pierwszych zastosowano stożek, z uwagi na zmniejszenie oporów zasysanego powietrza i lepszą jego filtrację. Teoretyczne to więcej powietrza...Ale wszyscy wiedzą, że głową muru nie przebijesz.

Krell napisał:
Pierwsze słyszę, żeby filtr powietrza podnosił moc auta i to o 20 km...jest to tani chwyt reklamowy..
ja wiem o tym :PP smieje sie z tego bo stożkowy filtr to można do beemki trójki z 3 ramiennymi felgami spod remizy albo do calibry wlozyc.. chodzi mi o to zeby ktos mi polecil dobry sportowy filtr powietrza ale nie stozkowy

bierz tego noviteca:P no albo poszukaj jakiegoś K&N:) jeśli chodzi o końcówki wtryskiwaczy to odpowiedzialne są za wtryskiwanie paliwa do silnika, jeśli są przybrudzone lub też częściowo zapchane to może się to objawiać np spadkiem mocy lub nierówną pracą silnika, duszeniem itp:)
jednakże przy tym roczniku auta wątpię aby były zapchane:) no chyba że ktośjakiś syf lał:)
To samo można chyba też powiedzieć na temat czyszczenia turbiny, skoro auto ma niecałe 3 lata:)

alanwroc napisał:
chodzi mi o to zeby ktos mi polecil dobry sportowy filtr powietrza ale nie stozkowy

K&N ma duży wybór i ceny są w miarę rozsądne ( trzeba tylko poszukać najlepszej oferty )

Status
Ten wątek został zamknięty.
Amortyzatory
Powrót