alfa 156 na dotarciu

• Autor wątku Autor wątku nhobywatel
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
N

nhobywatel

Guest
Witam, pytanie mam nastepujace:
czy alfa 156 2.0TS '97 na dotarciu (700km po remoncie silnika - obrocona panewka :)) moze palic kolo 18l ? wiem, ze na dotarciu spalanie rosnie, ale wydaje mi sie ze to troche za duzo jak na jazde do 3k obrotow prawie bez deptania gazu. Czy jest mozliwosc ze sonda lambda daje tak po dupie wysylajac caly czas sygnal o zbyt ubogiej mieszance ?

Może sonda jest uwalona bo oliwę paliło?
Weź laptopa i pokaż co tam siedzi. Zrób na dzien dobry czyszczenie sondy i wypal ja palnikiem.

Komp powinien coś pokazac.. A co robiles w ramach tego remontu?

podstawowe pytanie jak to sprawdziłeś

co jak sprawdzilem ?

autko ciezko odpala (rozrusznik dlugo kreci, nie pali od razu na wszystkie cylindry) i czuc benzyna.
podpinam regularnie pod KTSa i raz pokazuje uszkodzenie sondy, a raz nic...
sonde wystarczy przepalic palnikiem ?
co do dziury w baku... byl przewod nieszczelny :/ spalanie juz nie tak dramatyczne, lecz ciagle za duze...

Ostatnia edycja:
Wystarczy a potem przedmuchaj powietrzem. Często taki zabieg pomaga. Może pompa kuleje albo wtryski padły.
Najlepiej gdybyś podłączył pod Alfadiaga.

O zmierzenie to pewnie chodziło o spalanie

Wystarczy a potem przedmuchaj powietrzem. Często taki zabieg pomaga. Może pompa kuleje albo wtryski padły.
Najlepiej gdybyś podłączył pod Alfadiaga.
pompa raczej dziala, silnik jest przelewany na rozruchu... a co do wtryskow - nie chce o tym myslec, nie stac mnie w tej chwili na regeneracje :/

Jak wygląda sytuacja z czujnikiem temperatury?? Wskazania zgodne z rzeczywistością??

tak, z nim tez mialem hece bo mi zamontowali jakis zamiennik i lecial w ch... ale go wymienili na boschowski, sprawdzili i twierdza ze jest ok

Amortyzatory
Powrót