• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

alfa 156 2.0 ts

• Autor wątku Autor wątku pikero
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

pikero

Guest
witam oto auto mojego wujka ja go na nią namówiłem ja ją wybrałem często nią jeżdżę i przedewszystkim się nią opiekuje od strony technicznej i wizualnej... dlatego czując współudział w jej posiadaniu chcę wam pokazać
to jest 2.0 ts stan idealny 99r 80 tyś km na liczniku nawet ryski nie ma :)
co sądzicie ?????

No to się Wujowi trafiło.
Przyznaj się Pikero brałeś ją pod siebie,bo pewno Wujo sprezentuje ją lada chwila Tobie. :P

Bardzo ładna , ja też mam srebrną i 2.0 ts przydałyby mi się takie zderzaczki i progi :) jest jeszcze bardziej agresywna ;D

Daje maxa w głosowaniu! Super 156 zadbana i podoba mi się widać ze jest dopieszczana :shock:
To pewnie już dostaniesz ja w spadku :?:

Kolor sliczny Zupelnie jak moja :) widac ze bardzo zadbana i to jedyne jej zalety jak dla mnie :(

Dokladki do zderzakow i progi :shock: , ze o galce lewarka nie wspomne ale to rzecz gustu
Moze gdyby wieksze fele wrzucil z niskim profilem nabralo by to jakiegos wygladu

Ciężko trafić zadbany egzemplarz, może i ja namówię wujka na Alfę, bo chce kupić samochód (146 mu się już sypie).
Co do obniżeń zderzaków i progów, hm... jakoś mi nie podchodzą, niezbyt w moim przekonaniu pasują do bryły samochodu.
Mimo wszystko podoba mi się, ma ciemne szyby, a to robi wrażenie.

długo długo jej szukaliśmy zdecydowałem się na nią ze względu na stan bo poważnie czuć tu fabrykę, na zdjęciach brudna trochę, dokładki są delikatne i w każdej chwili można je zdjąć, alfa przed zakupem jeździła na felach od gta więc wyglądało to zupełnie inaczej, gałkę wymienił poprzedni właściciel bo taka mu się podobała jak znajdę oryginał to zmienię na drewnianą ale to są jedyne mankamenty tego pojazdu życzę wszystkim żeby takie mieli :) po zakupie od razu wszystko do wymiany poszło paski pompa wody filtry świece rolki i dla proformy wariator na oryginalny nowy bo wydawało mi sie :) że chodzi nie tak - do tego klocki i tarcze x 4 wszystko oryginały - kasa nie gra roli jeżeli chodzi o auto = efekt, autko śmiga perfekcyjnie :)a doszło jeszce nie najgorsze radyjko alpine też ja wybierałem bo cenię sobie tą firmę żeby wujek mógł w dobrym tonie słuchać ulubionych utworków to by było tyle :) - w prosty sposób zaraziłem go pasją do marki miał wiele innych aut z różnej półki i różnych zakątków świata jednak deklaruje że takiego jak to nigdy i nigdy już nie zmieni marki :)

pikero,
Chcialbym miec takiego wujka
Auta w takim stanie tylko pogratulowac

no spoko facet jest 45 rocznik ale wyluzowany na maksa jeździ autkiem rozsądnei ale lubi od czasu do czasu depnąć jak rozmawiam z nim o alfie widzę ze czuje "to coś" i jestem szcesliwy to już 4 osoba którą zaraziłem swoją pasją na dobre :)

wszystko ok. ale te listwy progowe to jakaś pomyłka, zalecam pozbyć się tego ,,cuda,,

wiem ze listwy progowe, nakładki zderzaka, ogromne spoilery na tylnej klapie to pomyłka ale są ludzie którym się to podoba, dlamnie ostatecznie mogą zostać, na żywo wygląda to inaczej i nie ma aż takiej tragedii, zdjąć to zawsze można więc looz, ja w swoim aucie np sciągam spoiler z klapy nie kożystam z żadnych dokładeki nakładek itd

Dla mnie te progi są Ok , czenu nie mogę odszukać Twojej 155??

bo czeka na malowanie, jak się z tym uporam to zrobie fotki musze ja dopieścić żeby pokazac światu wszystko ma być zapięte na ostatni guzik mam sporo fotek ale to nie to.... już niedługo zrobei i wrzucę porównanie w dniu zakupu po paru miesiącach i po stłuczce :)

Amortyzatory
Powrót