• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 156 2.0 TS kręci tylko do 4tys obr POMOCY

• Autor wątku Autor wątku ziarus1
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Z

ziarus1

Guest
Witam wszystkich jestem tu nowy i mam problem z alfa 156 2.0 TS a mianowicie samochodzik pod obciążeniem kreci tylko do 4000-4500 obrotów na biegu jałowym jest ok , brak jakichkolwiek bledów w ECU ,przepływka podmieniona , ciśnienie paliwa ok 3,5 bara pod obciążeniem sonda ok wszystko sprawdzone i nic moze ktoś miał taki przypadek Proszę o pomoc z Góry Dziekuje.

filtr paliwa filtr powietrza przytkany wydech zacznij od paliwa.a odpowietrzanie zbiornika dziala?

filtr powietrza wymieniony , odpowietrzenie sprawdzone , a gdzie tam jest filtr paliwa bo nie moge go znalezc ??

przy zbiorniku choc ponoc sa 156 co filtra nie posiadaly [sic]

gdzieś słyszałem że jest zamontowany na pompie paliwowej jako element zintegrowany.
jeśli ciśnienie wtrysku masz wzorcowe to czemu myślisz że to filtr.

Wszystkie wskazówki prowadzą do wydechu ;//

mysle ze wydech ok bo ona nie to ze traci moc ale zaczyna przerywac jakby jej zplon albo wtrysk przerywało ,a filtru paliwa to raczej niema ,no chyba ze w zbiorniku ???

ja mialem przypadek taki sam w 1,4 16v. u mnie to byl przeplywomierz ale tez podmienialem na inne z marnym skutkiem dopiero pomoglo kupno nowego. (umnie jeszcze strzelal z wydechu na zimnym silniku)

ziarus1 napisał:
mysle ze wydech ok bo ona nie to ze traci moc ale zaczyna przerywac jakby jej zplon albo wtrysk przerywało ,a filtru paliwa to raczej niema ,no chyba ze w zbiorniku ???
No to mamy nowy wątek " przerywanie" to trzeba przejrzeć połączenia elektryczne moze brak kontaktu :wink:

no ale dlaczego przy 4 tys obrotow a ponizej wszystko ok ?? no moze troszkę za słabo sie wkreca od 1000 obr.

Alfista napisał:
mick napisał:
a co sie dzieje bez przepływki ?

dławi sie i nie kreci powyzej 4tys

czyli wychodzi że nie przepływka.
coś słyszałem że czasem styki w kostce do przepływomierza potrafią zaśniedzieć i efekt jest podobny.
(kurcze troche mi sie pomieszało)

Amortyzatory
Powrót