• Jeśli chcesz dodać swojej Alfie charakteru i jednocześnie zaznaczyć przynależność do naszej społeczności – to dobry moment, żeby je zamówić.

Ramki Alfaholicy

Szczegóły, zdjęcia oraz informacje o zamówieniu znajdziesz tutaj.

Nie czekaj, bo jak zwykle schodzą szybko.

[Alfa 147] Progi i podłoga

Many

Nowy
Auto
Alfa 147 1.9 JTD
Witam,
przymierzam się do wymiany progów zewnętrznych i odbudowy wewnętrznych, nie obędzie się raczej też bez ingerencji w podłogę i jej odbudowy częściowej. Pacjentem jest alfa 147 1.9 jtd 2003 5D, potrzebowałbym zdjęć oraz może informacji jak wyglądają odpływy w progach w tej alfie oraz podłodze. Ma ktoś zdjęcia podłogi/progów w tej alfie do wglądu? Jeżeli macie jakieś sugestie co do prac nad progami/podłogą to również są mile widziane.

Oj, pracy to jest od groma i jeszcze trochę 😁. W wolnym czasie postaram się, podesłać jakieś zdjęcia ratunku włoszki, bo wyglądało to naprawdę nie ciekawie, a zaczyna to powoli jakoś wyglądać. Odbudowa była i jest na całego, progi wewnętrzne, poszycie progów zewnętrznych, cała podłoga wzdłóż progów oraz końcówka podłogi z tyłu została dorobiona na nowo, bo nie nadawała się do niczego. Samo wzmocnienie podłogi również zostało wymienione na nowe. Zakończenie progu z przodu i z tyłu również jest nowe. Z przodu powycinałem wszystkie blachy jakie tylko były aż do kieszeni progu wewnętrznego, która jest tam z przodu i zostały dorobione i wymienione na nowe, ale było przy nich pracy co nie miara, pasowanie blach w takich płaszczyznach bez doświadczenia, bo takowego nie mam, było wielką bolączką, tym bardziej, że działałem tam na blachach 1.5 / 1.2mm, które nie są plastyczne w rękach :D Tak jak mówiłem, jak będę miał chwilkę to będę chciał tutaj podesłać kilka porównań przed i po, bo sporo się zmieniło, ale jeszcze sporo pracy przed, bo jestem tak naprawdę dopiero w połowie drogi, czyli jedna strona za mną. Wiem przynajniej teraz jak do tego podejść z drugiej strony więc mam nadzieję, że pójdzie sprawniej. Najgorsze w tym było to, że zgnite wokół progu było dosłownie wszystko i aby to odtworzyć, trzeba było mieć wizje 😁 Dzięki wielkie @BlackEvil za zdjęcia z twojej odbudowy, zdecydowanie się to przydało.

Amortyzatory
Powrót