• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 147 2.0 TS w opresji. Ktoś coś doradzi? Okolice Bydgoszcz/Kotomierz/Koronowo

Alficja

Nowy
Auto
Alfa Romeo Mito
Dobry wieczór,
poszukuję mechanika czarodzieja do mojej Alfy 147 2.0 TS Selespeed.
Bardzo dziwnie klekocze w silniku. :(
Zdjęłam pasek klinowy, bo myślałam, że dźwięk wydobywa się z jakiegoś podzespołu: alternator, sprężarka klimy lub coś innego.
Okazało się, że dźwięk wydobywa się z silnika :( :(
Czy ktoś może podsunąć, co to może być?
Taki dźwięk był od dłuższego czasu, na początku był bardzo delikatny, a potem się nasilał.

Proszę o poradę i pomoc. :)

Mechanika nie polecę bo nie ten rejon Polski.
Stuki mogą być od wielu rzeczy ale z tego co wiem, to w TS zazwyczaj panewka, czyli w obecnym stanie nie jeździć i możne nie być tanio w naprawie.

[MENTION=815]ap2[/MENTION] dziękuję za odpowiedź. Muszę ogarnąć jakiegoś mechanika.
Też myślałam, że to panewka, ale dźwięk wydobywa się bardziej z góry silnika (głowica).
Podejrzewałam też zawory, ale pasek nie przeskoczył. Nie wiem co robić, szkoda Belli, ma maksymalne wyposażenie i jest taka wygodna, a strach jeździć jak coś się dzieje. :(

Wiem, że o mechanika konkretnego w regionie jest ciężko, ale może znalazłby się jakiś pasjonat z okolicy, który by się nad nią pochylił i ogarnął temat.

Znam kogos kto pracuje we Fiacie w Bdg mogę dać namiar robil mi rozrząd w Giulietcie.

Amortyzatory
Powrót