• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alfa 146 2.0 Olej

• Autor wątku Autor wątku Proteus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
P

Proteus

Guest
Witam serdecznie szanownych kolegów. :)
Mam pytanko na temat Oleju, mianowicie w tej chwili mam zalany olej mineralny Mobil 1 i chciałbym wiedzieć czy mogę teraz przy wymianie zalać olej syntetyczny lub półsyntetyczny oczywiście też Mobila 1. Czy są jakieś przeciwskazania.
... co wy na to ;//

Alfa 146 2.0 Ti 16V

Nie ma żadnych przeciwskazań co do oleju półsyntetycznego.....standartowa procedura- dokładnie spuśc stary olej i nie zapomnij o filtrze! :wink:

Mobil 1 to syntetyk !!!

Mobil S - to półyntetyk
Moibil M - to minerał

A co myślicie o oleju CASTROL GTX Magnatec półsyntetyk jest dość drogi ale chyba warto ?

mialem... silnik chodzil ok, chociaz teraz na motulu polsyntetyk chyba lepiej.
po 15 tys km z oleju zrobila sie woda, a jak go spuszczalem to byl czarny jak kawa, jak nie ciemniejszy:) ale to chyba dlatego bo to syntetyk :)

slyszalem, ze lanie w starych autach syntetyku jest niewskazane, bo wyplukuje film olejowy. inni mowia, ze warto lac, ale jak sie jezdzi przy czerwonej kresce. jedno jest pewne - 15 tys km na nim nie mozna przejechac :)

Witam sam jeżdżę na tym oleju CASTROL GTX Magnatec półsyntetyk, i powiem ci że wart jest tej ceny.

Amortyzatory
Powrót