• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alarm oraz audio

Marcino20

Nowy
Auto
AR 159 1.9 JTD 16V
Powitać!

1. Chcę podłączyć alarm do mojej alfy pod fabryczny centralny, pytanie mam takie;

Będę musiał się wpiąć w czujniki otwarcia drzwi oraz w puszkę od centralnego, gdzie znajduję się dokładnie w którym miejscu ta centralka i czy łatwo się w nią wpiąć, oraz czujniki otwarcia drzwi i czy ktoś już to robił? :)

2. Teraz audio, jest straszna lipa, zamierzam wrzucić w drzwi przednie:
PIONEER TS-A170Ci - 260W

a w tylne:

PIONEER TS-A1703i - 240W

Podpiąć tył nic prostszego, ale przód jak z przetwornicą? Jest pewnie już jakaś fabryczna bo tweeter w przednich drzwiach jest, można spokojnie wymienić, idzie główny kabel który wepnę do przetwornicy i dopiero rozdzielę na dwa?

3. I już ostatnie najważniejsze :D mam sedana i nie widzę miejsca na subwoofer a z chęcią bym go włożył. Nie chce żadnej tuby w bagażniku tylko coś w deseń fabrycznego ukryte ładnie w fabrycznej zabudowie. W którym miejscu znajduję się on w zestawach Bose, jaki jest jego rozmiar w cm oraz czy ktoś może wrzucić fotkę jak to wygląda w serii w sedanie?

odnośnie audio - to co chcesz kupić to... też straszna lipa tyle że z logo znanego producenta

rada - kup porządny (np. MB QUART ESA 216 (621352931) - Aukcje internetowe Allegro) zestaw na przód a tyłu póki co nie zakładaj

fabryczny tzw. subwoofer to raczej żart na temat suba (całe 13cm średnicy...) , jak nie chcesz skrzynki to odpuść sobie montaż takiego maleństwa a za tą kasę wygłusz sobie przednie drzwi i ciesz się dolnym pasmem z dobrego zestawu a nie marketowego chłamu

przód - jak podpiąć - nie przetwornica a zwrotnica - to raz , dwa - wszystko będzie na niej opisane , jak coś nie będziesz wiedział podeślesz foto i wszystko wyjaśnię

fabrycznie nie ma zwrotnicy w drzwiach przednich , jej rolę pełni kondensator przy tweeterze który w prymitywny sposób tnie pasmo

Amortyzatory
Powrót