• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Alarm fabryczny otwieranie klapy

Auto
auto na ropa
Witam. Próbowałem się dokopać w innych postach ale poległem, sporo tematów. Chodzi mi o fabryczny alarm: czy wyłącznik na syrence w bagażniku wyłącza samą syrenkę, czy cały alarm. Gdzie można dostać taki kluczyk do tej syrenki, mam jeden i połamany. Mam też dziwny objaw alarmu. po uzbrojeniu z kluczyka tj, pilota zaczyna na chwile wyc potem przestaje i czuwa. Czy alarm uzbraja się po przekręceniu zamka w drzwiach?
Następnie jak rozszyfrować czy tylna klapa jest otwierana z kluczyka, tj. pilota? Klucze normalne, czerwone z gumką na przycisku.
Z góry dzięki za info.

mam podobny problem z tego co ja wiem ale nie jestem pewien na 100% kluczyk przy syrenie wyłącza tylko sam dźwięk a nie alarm, kluczyka podobnego niestety nie dostaniesz jedynie możesz wyłączyć alarm wyjmując cała stacyjkę w syrenie i podpiąć ja na krótko w tedy go wyłączysz co do bagażnika.?mam taki sam kluczyk ale nic nie pomoge ja otwieram przyciskiem w schowku:)

A nie można tego wyłączyć za pomocą jakiegoś małego śrubokręcika? W Lancii Kappie tak miałem że takim malutkim dawało rade,bo też oryginalnego nie miałem! :)

Witam w sklepie serwisowym Alfy mozna kupic zamek z 2 kluczykami do alarmu wyjąc ten który tam jest i załozyc nowy bardzo prosta robota koszt około 120.00 zł. I będziesz mógł sobie włączac i wyłączac kiedy będziesz chciał.

Amortyzatory
Powrót