• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

akuwariacje...

• Autor wątku Autor wątku martinuspaxus
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

martinuspaxus

Guest
Witam forumowiczów. Problemik tkwi w tym że padają mi akumulatory. Parę tygodni temu nabyłem nowy akumulator. Musiałem jechać do Polski i zostawiłem auto na parkingu strzeżonym na 5 dni. Po powrocie auto ani drgneło..Nie zapaliło... Na szczęście miałem stary w bagażniku.. Odpaliło i pojechało...Jednak wczoraj ta sama historia..nie zapala i nie ma siły zakręcić... światełka przygasaja i nie działa centralny...Poprzednim razem myślałem że to wina alarmu (jak byłem w Polsce to była sztormowa pogoda a auto zaparkowane było około 30m od oceanu wiec alarm pewnie wył wniebogłosy te parę dni i rozładował nowe aku... to taka moja wizja...)
Ale ostatnio było cicho a stary aku padł... ktoś ma jakieś pomysły???

Prawdopodobnie coś rozładowuje Ci akumulator! Pytanie co? To już sprawa dla dobrego elektromechanika.

do sprawdzenia na początek miernikiem pobór prądu z aku na wyjętym kluczyku....najczęstszymi powodami takich sytuacji to uwalone diody lub regulator napięcia w alternatorze lub zwarcie na rozruszniku...

Amortyzatory
Powrót