• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

Akumulator

• Autor wątku Autor wątku Lukasik
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
L

Lukasik

Guest
Witam mam taki malutki problemui jak autko pare dni postoi nie jezdzone to mi akumulator siada jest nowy niema roku byłem kiedys u eletryuka od alarmów i powiedzial mi ze nan do wymiany REGULATOR NAPIECIA czy to moze byc przyczyna ze akumulator mi pada

Regulator napięcia masz w alternatorze i jak odpalasz autko to on Ci ustawia napięcie ładowania aku ale też zobacz czy czasem coś Ci nie ciągnie z aku bieżę się miernik i sprawdza jak będzie dużo to wyciąga się jeden bezpiecznik jak nadal będzie dużo to się wyciąga drugi i tak po kolei aż będzie ok. Jeszcze zobacz jakie masz napięcie podczas uruchomionego silnika i przy zgaszonym.

Załączniki

• IMG_7384.jpg
    IMG_7384.jpg
    97.8 KB · Wyświetleń: 7
  • IMG_7372.jpg
    IMG_7372.jpg
    111.7 KB · Wyświetleń: 5
  • IMG_7371.jpg
    IMG_7371.jpg
    117.2 KB · Wyświetleń: 5
  • IMG_7387.jpg
    IMG_7387.jpg
    145.3 KB · Wyświetleń: 9
moze mi ktos podac bo ja niewidze u siebie jakiej firmy jest altermator w 75

ja ma taki do sprzedania po kompletnym remoncie (wymienione wszystkie zwoje i łożysko) firmy MagnatecMarelli. :wink:

Stefan116 napisał:
ja ma taki do sprzedania po kompletnym remoncie (wymienione wszystkie zwoje i łożysko) firmy MagnatecMarelli. :wink:
dzieki stefan 116 ale ja potrzebuje tylko nazwe jaki wystepuje w 75 bo nieweim jaki regulator napiecia mam kupic 8)

Jutro sprawdzę w pracy ale u mnie Bosch.Może być parę firm,zaleznie na jaki rynek były przeznaczone.Albo wrzuć foto alternatora od strony regulatora to odpowiem jaki masz.

temat juz nie aktualny znalazłem przyczyne Przyczyna był rozciagniety pasek klinowy co powodowało ze nie było ładowania

Amortyzatory
Powrót