_ZAGIEL_ AR 33 1.4 boxer

_zagiel_

Nowy
Auto
33 Q4, 156 SW 2,4 JTD
Alfa Romeo 33 1.4 8V boxer
produkcja 12.1991
sprowadzony 02.2005
w moim posiadaniu od 11.2006 (czyli nie tak dlugo :D )

- centralny zamek
- wspomaganie kierownicy
- el. szyby przod
- alufelgi
- prawe lusterko :P

Hmm jak narazie wymienilem prawy reflektor bo byl stluczony, zalozylem biale kierunki, posklejalem i naprawilem podsietlenie tablicy rejestracyjnej. Narazie jest duzo planow ale malo srodkow na ich realizowanie :D W planach np jest zalozenie klimy, zalozenie alarmu, zamiana calej tapicerki, moze alfa control i pare innych rzeczy o ktorych narazie nie bede pisal. Mam tez do wymiany amorki z przodu i to mnie martwi bo sa nie tanie :D no i musze zrobic w koncu predkosciomierz bo nadal nie dziala. Przy okazji kazdego remontu bede robil fotki, dodawal maly opis i zamieszczal na forum.

A tu pare fotek perelki:

71.jpg

72.jpg

73.jpg

74.jpg

75.jpg

Co do gazu mam podobne poglady jak siwy :D moze zrobie sobie taka naklejke na szybe jak on ma :D

Jak Alfa to alfy do wszystkiego no i trzeba miec dobry odkurzacz :D czyli moja sliczna siwa Alfa K2 :D :P

FOTO:

81.jpg

DOODANO 15:45

Mozna powiedziec ze mam dwie Alfy :D ta K2 ma silnik elektryczny juz wolnossacy wczesniej niewiem jaki byl :D moze turbo bo ssala ladnie :P ale turbo padlo ;( i wogole chyba polowa koni jej wymarla juz. Jak cos znajde na nim z napisami to przekaze ;]

Narazie jest zle :( gwiazda od dwoch tyg stoi w garazu, ale to juz ostatnie dni, zabieram sie za naprawe bo juz czas. W sumie to opoznienie to nie moja wina bo najpierw szukalem calej alfy pozniej juz znalazlem ale nie moglem sie dogadac z kolesiem wiec wyszlo ze kupilem narazie czujnik polozenia walu ;] zobaczymy co dalej.

Juz jakos jezdzi :D ale z nudow zrobilem kolektor ssacy bo byl strasznie brzydki co widac na pierwszysch fotkach a efekt obecny:

1.jpg

2.jpg

aby zobaczyc roznice tu przed czyszczeniem ;] :

3.jpg

W planach jest odnowienie pompy wspomagania troche i alternatora a w tym tygodniu mysle ze pojawia sie klamki z serii 1 ;] tak jak ma siwy

Dzisiaj doszly klameczki :D

6.jpg

teraz tylko wyszyscic i zalozyc :D zobaczymy jak to bedzie. A dzisiaj ladna pogoda byla w koncu i mielismy generalne mycie z woskowaniem i slicznie wyglada :D Ten brud mi przeszkadzal juz ;P

Ja nie wiem co Wy widzicie w tych klamkach. Sa bardzo nieergonomiczne (czyt. niewygodne) a w sumie nie osiaga sie mega predkosci by wystajace klamki w czyms przeszkadzaly czy tez zaklocaly przeplyw powietza w tunelu aerodynamicznym...
Mnie osobiscie bardzo podobaja sie klamki z 33-ki 3 ciej serii i nikt mi nie wmowi ze wygladaja jak z golfa. Dla mnie takie przerabianie "Trojki" to swego rodzaju "tjuning" cos typu zakladanie klamek z Poloneza Caro Plus "made in Corea" do poczciwgo Caro made in Poland...

myślę że manewr z zamontowaniem klamek z serii 1/2 to dobry pomysł,ważne ze dobrze wyglądają a nie ze są ergonomiczne.Właścicielowi granatowej 33 sie podobają skoro je kupił wiec jest dobrze:)

I muszę przyznać ze w tym kolorze również mi sie podoba 33,może dlatego że jest rzadziej spotykany. Każda kolejna 33 na tym forum mnie cieszy,mam nadzieje ze będzie nas coraz więcej:) Mam nadzieje ze moje wrażenie że właścicielowi tej 33 zależy na niej nie jest złudne i ta 33 przeżyje jeszcze swoje kolejne lata chwały: :D

Pewnie ze mi na niej zalezy i dbam o nia jak tylko moge :D teraz lepiej bo wczoraj kupilem 2 taka na czesci i kazdy duperelek co w mojej mi sie nie podobal wymieniam :D a klamki podobaja mi sie wczesniejsze dodaja jej uroku i jakas indywidualnosc :D malo innych aut teraz ma takie :P a oto efekt ;]

7.jpg

8.jpg

A jutro wkleje fotki drugiej alfy i jak ja przyciagnalem bez lawety i przedniego zawiesznia :D

Wczoraj zrobilem maly dodatek ;] pomalowalem kratki na grilu na czarny mat czyli jakby odnowilem i nakleilem z przedu znaczek 33 ;]

11.jpg

12.jpg

No i czas na remont felg jest narazie jedna i nie skonczona bo mi sklep zamkneli i nie mialem papieru :( ale oto efekt i przy starej zeby mozna bylo latwo ocenic zmiany ;]

21.jpg

No to sie pochwale moja slicznotka poraz kolejny :D i nowymi naklejkami. Jakby ktos chcial to pisac a najlepiej kilka osob jakby sie zebralo bedzie taniej

1.jpg

2.jpg

3.jpg

4.jpg

5.jpg

6.jpg

Ale powiem wam ze zdjecia nie oddaja wszystkiego. W realu wyglada o wiele lepiej

Bardzo milo sie czytalo kolejne etapy renowacji Twojej niuni, no i efekt koncowy: wow. Serio bardzo ladny samochodzik :!:
Pozdrawiam

_zagiel_, masz to logo AR w Corelu ??? to z tylniej szyby???
jak tak to proszę phantom71@o2.pl

A tak wogóle to chyba ręcznie to wycinałeś, najlepiej do firmy reklamowej i na ploterze, wtedy tych krzywizn nie ma.

nie mam musze do kumpla zadzwonic ;] to bylo na ploterze ciete ale chyba wlasnie jakos malo dokladny byl tez zauwazylem ;] a renowacja jeszcze nie zakonczona, pare rzeczy jeszcze zostalo a dzisiaj mialem przykra przygode bo wjechalem w wielka plme zielonej farby i mialem caly bok zielony ale jakos sie z tym uporalem ;] dalsze remonty bede tez opisywal i moze bede je dokladnie omawial w zrob to sam :D

No i moja slicznotka doczekala sie nowego pluca :D przedwczoraj kupilem stozek i na szybko zalozylem go tak:

19.jpg

i bylo tak tylko godzine do momentu az znalazlem ladne rury i zrobilo sie tak:

20.jpg

i bylo przez cala noc az nie wrocilem z pracy. Pozniej zaczalem budowac konstruncje dolotu pod zderzak. Narazie jest prowizoryczna bo trzyma sie na kawalku sznurka i jakims niby stojaczku a rury sa polaczone rurkami aluminiowo papierowymi ale dzisiaj mam nadzieje ze to sie zmieni :D i juz bedzie calosc. A tu fotki jak mam teraz i to wersja najbardziej zblizona do koncowej:

21.jpg

22.jpg

23.jpg

Amortyzatory
Powrót