[75] Podpora wału

r0bertos

Użytkownik
Auto
Alfa Romeo Tonale 1.6 JTD Veloce
Chciałbym sie dowiedziec gdzie i za ile mozna kupic taka czesc do AR 75 1990r. z silnikiem 1.8 ?

Pozdrawiam

rozumiem, że chodzi o alfe 75 z silnikiem 1.8....polecam firme motomax w radomiu,

75andrew155 napisał:
http://www.centerlinealfa.com/cgi-local/SoftCart.exe/online-store/scstore/p-DS568.html?L+scstore+hgbh6902ffd3ccd3+1267753400
W polsce chyba nowej podpory nie kupisz
Jeżeli jest to "zwykła" 1.8, to jak pamiętasz są dostępne w Focie...

Potwierdzam do 1.8 były w focie jeszcze 2 mies temu, do TS'a też:)

Paweł i Dagmara napisał:
Jeżeli jest to "zwykła" 1.8, to jak pamiętasz są dostępne w Focie...
Mówimy tu o podporze wału napędowego a nie o przegubach wału :wink:

75andrew155 napisał:
Tak, zgadza się, lecz do 1.6, 1.8 i 2.0 TD (tz. "klasa niższa") w Focie są dostępne wszystkie części wału jak i układu napędowego (osobiście sprawdziłem)

Paweł i Dagmara napisał:
75andrew155 napisał:
Tak, zgadza się, lecz do 1.6, 1.8 i 2.0 TD (tz. "klasa niższa") w Focie są dostępne wszystkie części wału jak i układu napędowego (osobiście sprawdziłem)

Dzwoniłeś czy tylko patrzyłeś na ikonkę "zasobności"? Bo ponoć trzeba zamawiać z Włoch...

W Focie jest tylko tylny przegób elastyczny wału i chyba jeszcze środkowy, reszty nie ma. Z łożyskiem podpory wału napędowego sammam problem i nie mam pojecia gdzie go można dostać. W InterCarsie i w Focie nie da się tego zamówić ponieważ Fota już od około 2 lat nie współpracuje z Impergumem od którego właśnie były te podpory a to co mają do starszych modeli to zapasy magazynowe. W InterCars można zamówić każdą część natomiast realizacja takiego zamówienia w przypadku produktów IMP jest zagadką nawet dla pracowników InterCars. Mówiąc krótko, szanse równe zero, ale zamówić można :|?: Inna opcja to strona alfa-servis gdzie można zamówić prawie wszystko. Cena według polskich sklepów to od 85-100zł. Kwota śmieszna ale problem z ilością. Tak czy inaczej jeśli ktoś będzie zamawiał to proszę o info, chętnie dopiszę się do listy. Jeśli coś mi się uda wymotać to poinformuję zanim zamówię, może ktoś będzie potrzebował to zamówię większą ilość. POWODZENIA życzę :wink:
→→ KLIK ←←

Na Śląsku mamy firmę specjalizującą się w regeneracji wszelkiej masci elementow metalowo-gumowych, w szczegolnosci tych juz niedostepnych. Znajomy mechanik, ktorego pytałem o podpore wału do 33 P4 (wlasnie on ich polecal), twierdzil ze nie ma dla nich rzeczy nie do zrobienia. Osobiscie nie sprawdzalem, ale moze warto?

TEDGUM Ruda Śląska

PietereQ napisał:
Dzwoniłeś czy tylko patrzyłeś na ikonkę "zasobności"? Bo ponoć trzeba zamawiać z Włoch...
Pytałem osobiście tydzień temu przy okazji zakupu linki do ręcznego...
Ikonka "zasobności" u nich jest bardzo fajna :twisted:
Według katalogu on-line był dostępny tylni łącznik wału do 1.8 turbo i wyższych pojemności - w rzeczywistości był to łącznik do 1.6, 1.8. Tak więc najlepiej jest sprawdzić organoleptycznie stan faktyczny...
A co do zamawiania z Włoch to może być podobnie jak w InterCarsie - nikt nie da pełnej gwarancji sprowadzenia...

Witam
Wszystkie gumy do wału zakupiłem w Jabłonnie w Vemepolu. Przełom lipca i sierpnia 2008. Impergom bardzo ładnie wykonane. I łożysko do podpory w sklepie z łożyskami.
Gumę do podpory to bym znalazł u siebie, ale tą na większą średnicę łożyska.
Pozdrawiam

netcs@poczta.onet.pl pod tym adresem mozna sobie zamówić podporę i inne części z IMP do 75. Jest to firemka z Bolesławca. Podpora kosztować ma 50 euro. Niestety adresu strony nie dopatrzyłem się. Na Allegro wystawiają aukcje z uszczelką pod głowicę więc ciężko pokojażyć że można coś jeszcze wygrzebać. Osoba z którą pisałem pod tym adresem jak się okazało ma sentyment do 75 wiec GÓRA jest po naszej stronie :>> Wiedzieliśćie że Lech Wałęsa woził się 75 za czasów swojej prezydentury :mrgreen: ???

Ostatnio zakupiłem komplet w IDBJ w Częstochowie. Czekałem parę dni. Przeguby elestyczne od 65 do 90 podpora koło 100. Zapytam jutro. Może większa ilość do ściągniecia by była, wtedy napewno i ceny się wynegocjuje.

Witam!

Całe komplety do "słabych" wersji na dzień dzisiejszy (20.12.2008) byłyby dwa (trzy przeguby i podpora):
Ogólnie są takie ilości:
1) Przegub przedni do 98 zł 7 szt
2) Przegub centralny do 110 zł 3 szt
3) Przeguby tylny do 125 zł 2 szt
4) Podpora bez łożyska do 110 zł 3 szt

Ceny za sztukę, piszę "do" bo im więcej :D tym taniej, oczywiście w granicach rozsądku. Jak widać mało jest tylnych dlatego skompletować się da tylko dwa zestawy. Większe ilości są do ściągnięcia z Włoch. Trwają poszukiwania kompletów do Turbo i V6. :(

maciek_czer napisał:
Trwają poszukiwania kompletów do Turbo i V6.
Właśnie to jest problem z częściami do V6 i Turbo te zwykłe jeszcze mozna dostać w naszych sklepach choc tez nie bez problemu

Amortyzatory
Powrót