• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[75] Pasek pompy wspomagania - wymiary

amigas

Nowy
Auto
AR 75 2.0 TS 148KM, 1988r, Talbot Matra Rancho, 125p '71, 126p '85 Łada 2103
Cześć, pytanko jakie wymiary powinien mieć pasek napedu pompy wpsomagania do 2.0 TS?:>

Zdaje się że 12.5x1100

no bo intercars podaje 13 x 1100 i to nie wchodzi za bardzo:/ mam w reku i dupa:/ a stary szczelił i nie mam czego zmierzyć?

jesli masz taki sam silnik jak ja czyli 2.0TS to masz pasek 7PK 1953 EPDM (7 rowków) - napedzający liczac od pompu klimy to..
pompa klimy-> pompa wspomagania -> alternator -> kolo wału-> rolka-> rolka napinajaca (ewentualnie moglem sie pomylic w kolejnosci rolek) tylko nie mam pewnosci czy tak jest to rozwiazane w 75

Ostatnia edycja:
no minimalnie brakuje więc sądze, że to to. A co do 2.0 ts ja nie mam rowków ja mam pasek 1klinowy:) 2.0 ts 8v:) ustawiony jak matka boska alfowska przykazala wzdluznie;)

Rozumiem, że starego nie masz żeby zmierzyć? Weź kawałek sznurka i obwiąż wokół kół pasowych, które powinien napędzać pasek. Pi razy drzwi, wymierzysz sobie długość.

stary szczelil, ale z tego co pamietam to mial wlasnie 12,5 na 1100 teraz mam 13x1100 pozyczylem i jest ciut za gruby i przez to wydaje sie ciut krotki,

PS PietreQ jedziesz z nami do Arese?:>

Ostatnia edycja:
ty sie nie smiej bo mi naprawde zgrzyta;) ja już się nawet włoskiego zaczynam uczyć:D hehe a i do alfy fanty zbieram:) będzie dobrze, jak tylk oznajdzie się właściwy pasek ;)

Amortyzatory
Powrót