• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[75] Czujnik w drzwiach

peter_220

Nowy
Auto
AR 75 2.0 TS/ AR 164 3.0 V6 Super 24V
Wie ktoś może gdzie się znajduje? Bo ostatnio mnie oszukuje że mam otwarte drzwi (kierowcy) i zapala światło.. póki co wyjąłem żarówki bo było to wkurzające.. ale jednak czasami światło się przydaje.. zwłaszcza o tej porze roku..

Czujnik jest w zamku drzwi, jest to kontraktron i magnes. Zabawy ze zdemontowaniem zamka jest sporo. Zamek należy rozebrać i złożyć poprawnie, oraz musisz posprawdzać polączenia elektryczne w drzwiach.

hmm.. zamka nie ruszałem.. mogłem coś naruszyć podczas przeciągania kabli z drzwi do wnętrza kabiny? (tj przy zakładaniu centralnego na pilota)

peter_220 napisał:
hmm.. zamka nie ruszałem.. mogłem coś naruszyć podczas przeciągania kabli z drzwi do wnętrza kabiny? (tj przy zakładaniu centralnego na pilota)

A co mamy napisac? Oczywiście, że mogłeś.

peter_220 napisał:
fiergloo napisał/a:
A co mamy napisac? Oczywiście, że mogłeś.

raczej chodziło mi o podpowiedź co by to ew mogło być..

Centralny daje sygnał do zamka- tam może byc jakaś zwara jak kładłeś przewód. Jak po przeróbce zaczęły się jaja to sprawa prosta- zacząłbym od korekty w przeróbce albo kompletnego jej wyj...wywalenia.

Centralny daje sygnał do zamka- tam morze byc jakaś zwara jak kładłeś przewód. Jak po przeróbce zaczęły się jaja to sprawa prosta- zacząłbym od korekty w przeróbce albo kompletnego jej wyj...wywalenia.
nie tyle przeróbce co wymianie.. odłączyłem i wymontowałem stare siłowniki i wsadziłem nowe.. i właśnie wpadł mi do głowy pewien szczegół który może być za to odpowiedzialny.. jutro sprawdzę..

a póki co dzięki za rady 8)

Amortyzatory
Powrót