• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[75] Co zostało z mojej 75 Turbo

Gdybyś oddał ją w dobre ręce, pewnie do tej pory by egzystowała w oryginalnym stanie. :P Trochę żal patrzec na samochód w stanie agonii. TAKI samochód. :((( Jak dla mnie nie ma rzeczy niemożliwych, a w takim wypadku nieopłacalnośc schodzi na dalszy plan. Nie lubię kombinacji z przekładaniem silników w, jak to ujął pan z wielunia - 'unikatowych' samochodach. Ale moje poglądy czasami są troszkę dziwne. ;)

75andrew155 napisał:
Bardzo ciekawa opcja mój silniczek do tej czerwonej budy hmmmm
Tylko pytanie w jakim stanie jest ta buda?
Jak wyglądają blachy pod tymi kombinowanymi "zderzakami".
bimski napisał:
Nie lubię kombinacji z przekładaniem silników w, jak to ujął pan z wielunia - 'unikatowych' samochodach. Ale moje poglądy czasami są troszkę dziwne. ;)
Mając komplet wiązek w tym przypadku nie ma żadnego problemu, buda chyba jest z wersji 1.8 IE, tak więc żadnych problemów z włożeniem silnika nie ma - tylko te półosie... :roll:

Taki szczep jest nie zdrowy buda z tego co pamiętam była od 1,6. Sporo różnic w zawieszeniu, hamulcach ,przeniesieniu napędu oraz przednim pasie. Silnik ok ale reszta blllleee. Jedyna opcja na szczep to TS albo V6 America

majk napisał:
Sporo różnic w zawieszeniu, hamulcach ,przeniesieniu napędu oraz przednim pasie. Silnik ok ale reszta blllleee. Jedyna opcja na szczep to TS albo V6 America
Jest jeszcze jedna opcja - tylko trochę bardziej praco i kasochłonna - 2.4 TD. Hamulce przeniesienie napędu (półosie) są takie same jak w topowych wersjach. Zostaje przedni pas (mocowanie chłodnicy) i elektryka (przednia część wiązki).

1. skrzynia bez LSD
2. tarcze przednie niewentylowane
3. inne przełożenie główne skrzyni
4. zupełnie inny układ wydechowy ( w td z drugiej strony kolektor wydechowy )
5 . cieńsze stabilizatory

to chyba z grubsza wszystko

Nie wiem nad czym tak biadolicie , przecież wszystkie graty przekłada z mojej srebrnej 75 do czerwonej 75 zawieszenia , skrzynię i całą elektrykę

Twoja 75 America kolego została sprzedana z silnikiem od TS

majk napisał:
Twoja 75 America kolego została sprzedana z silnikiem od TS
Jak została sprzedana jak stoi jak wół na tym ogłoszeniu Kolego , ja znam i rozpoznaje swoje auto którym jeżdziłem

to ustalmy twoja miała lotkę na klapie czarną ?? , bo tamta nie miała; a sprzedała się napewno bo interesowałem się tematem ( wtedy kupowałem 75 )

pozdro

majk napisał:
to ustalmy twoja miała lotkę na klapie czarną ?? , bo tamta nie miała; a sprzedała się napewno bo interesowałem się tematem ( wtedy kupowałem 75 )

pozdro
Moja miała spoiler czarny na klapie przyciemniane szyby i naklejkę buldoga na tylnej szybie i orginalne owiewki na przednich szybach od strony kierowcy owiewka była pęknieta

Amortyzatory
Powrót