[33] układ hamulcowy girling - prowadnice zacisku hamulcoweg

• Autor wątku Autor wątku xmen2
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
X

xmen2

Guest
Witam - mam problem polegający na uszkodzeniu prowadnic zacisku hamulcowego w systemie girling ( objawia się to potężnymi wibracjami przy hamowaniu ) ; zacisk odchyla się o 2,5 mm w poziomie . Muszę więc zakupić nowe i tu pojawił się problem bo do alfy nie ma , używki są ale o wątpliwej jakości ( też zdrowo powycierane) i pytanie może ktoś z was dobrał takie prowadnice od innego autka ? Jeśli ma ktoś wiedzę w tym temacie będę wdzięczny za info .

hmmm jak to dokłądnie wygląda?? Ja u siebie miałem kiedyś problemy ze szpilkami ( prowadnicami) zacisków z przodu, dobierałem cos w sklepie ale raczej nie zdało egzaminu. Musiałem wymieniać całe jazma bo po pewnym czasie wyrobiły się. Oczywiście tez uzywki bo nowe raczej po za zasięgiem.

Moim zdaniem może być ciężko dobrać takie żeby idealnie pasowały. Można zawsze znaleźć jak najbardziej podobne i je dostosować do 33. A najprościej to kupić jakieś używki uszkodzenia prowadnic to nie jest jakaś częsta usterka w 33 więc powinno być dobrze. Ja miałem dwie 33 i w żadnej nie miałem tego problemu.

Amortyzatory
Powrót