• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

33 trzesie sie powyżej 130km/h

• Autor wątku Autor wątku fr33
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia

fr33

Administrator ds. zlotu
Auto
164 Super TS
Ostatnio zaczal sie pojawiac u mnie w belli problem powyzej 130 km/h. powyzej tej predkosci auto zaczyna sie trzasc.. bylem na "szarpaczach" u diagnostyka - powiedzieli ze zawiecha i zbierznosc - OK, opony scieraja sie rownomiernie.

Następna opcja -> kola -> kupuje fele i opony..

Jesli to nie koła to co moze byc jeszcze przyczyna ze auto przy duzych predkosciach sie trzesie?

najbardziej prawdopodobne sa wlasnie kola, ja mialem tak w primerze ;] od 120-130 nie szlo wytrzymac pozniej sie poprawialo a powyzej 150 znow wiec jedz do wulkanizacji i na wywazarke je wloz, lepsze niz kupowac odrazu nowe

koła, tylko koła, miałem to samo, zmieniłem całe koła ( z letnich na zimowe) i problem z trzęsiawką zniknął. Teraz na wiosnę będę wymieniał po kolei koła aby wyeliminować to trefne. Prawdopodobnie opona lub felga.

Amortyzatory
Powrót