• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] mocne drgania samochodu powyzej 100km/h

• Autor wątku Autor wątku Vampirek
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
V

Vampirek

Guest
Witam:)

kolejny problem z alfą, gdy przekraczam 100km/h samochodem zaczyna dziwnie trzasc, zbierznosc jest, koła nowe wywazone. swoznie ok, lekko jedna koncowka drazka ma luzy.
i takie pytanko czy mozliwe ze wleciałem w jakąś dziure i cos wykrzywilem przy (ośce,piaście?) czy tez to moze byc jakiz luz na maglu i przezto tak sie zachowuje, nie zabardzo potrafie określic iedy to sie stało,załozylem opony zimowe, i jechałem powoli,był snieg, chyba wleciałem w jakąś dziure... dopiero po tygodniu rozpędziłem alfe ponad 100, myslalem ze koła walnięte,ale teraz załozylem nowe opony i felgi i to samo...
ktoś miał podobny przypadek?
z drogi mnie nie znosi ani nic, potrosy drga cała buda ostro

a i jeszce jedno w maglu słysze jakies stukanie przy ostrym ruszaniu kierownica (wez wlaczonego silnika) acz luzów nie ma, po właczeniu silnika pukanie ustaje

Moze krzywa tarcza hamulcowa??Felgi te same zamontowałeś??możliwe że łożyska( podnieś auto podnośnikiem i poruszaj kołem bedziesz słyszał co wali i czy są jakieś luzy)W najgorszym pzypadku amortyzator.

Mam podobnie przy 110km/h, u mnie jest to spowodowane krzywymi alusami na tyle. Wyważone (niby wszystko proste) ale drgania są. Po założeniu innych kół na tył wszystko sie uspokoiło, więc na lato zmieniam felgi na inne. Planuje 15" speedline w czarnym kolorze do mojej czerwonej pięknosci.

ja własnie tez miałem tak samo niby proste wywazone a jednak telepało.Takich mamy fachowców w wulkanizacjach.

Felgi oryginalne ? Czy może na śrubach pływających? Jeśli na pływających to sprawdź stan pierścieni centrujących od felg to może być przyczyna.

Felgi są oryginalne i zaliczyły kilka dziur (polskie drogi są okrutne) :!:

znalazłem przyczyne drgań, bardzo alfa jest wrazliwa na lekko wybite poduszki amortyzatorow...

Amortyzatory
Powrót