• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Kolejność przewodów wys. napięcia na cewkach

• Autor wątku Autor wątku Łysy
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
Ł

Łysy

Guest
Jak w temacie, ostatnio wyciagałem silnik (mały remoncik po zatarciu panewek :wink: ) i pomyliłem kolejność jak wpina sie przewody wysokiego napiecia w cewki. Mógłby ktoś mi jakoś to łopatologicznie wytłumaczyć??

Zapłon w 1.4 jest podawany parami i tak jak patrzysz na samochód od przodu po lewej stronie wpinasz cylinder 1 i 2 a po prawej 3 i 4.

Majkel napisał:
Temat już sie kiedyś pojawił
KLIK

w sumie mogłem sie podpiąć pod tamten temat, ale dotyczył przewodów w rozdzielaczu, a u mnie takowego nie ma. To ze jestem nowym userem nie znaczy ze to pierwsze forum z którego w zyciu korzystam i umiem przejrzeć 10 tematów w dziale technicznym dotyczacych AR33. Sprawdzałem najpierw wiedze poza forumowa, dostepne sa manuale itd, ale te co mam dotycza tylko starszych lub wiekszych modeli na rozdzielaczu u mnie nie wystepujacym.

Amortyzatory
Powrót