• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[33] Jakie amorki na tył??

DaniioDTB

Nowy
Auto
33 boxer dell'orto carbs
Witam mam pytanie jakie lepiej kupić amortyzatory na tył do 33,lepiej gazowe czy olejowe? Chodzi mi o to by były twardsze/sztywniejsze. Dzięki za pomoc i pozdrawiam

DaniioDTB napisał:
Chodzi mi o to by były twardsze/sztywniejsze.

Jeśli się, nie mylę to w tej chwili przewaga amorów jest gazowa, co do sztywności to wydaje mi się, że trzeba by patrzeć po charakterystyce amora.
Słyszałem kiedyś teorię, że olejowe są twardsze, ale czy to prawda :roll:
Jak przesadzisz ze sztywnością to zużycie zawieszenia wzrasta w zastraszającym tempie, szczególnie na polskich drogach, no chyba że szykujesz samochód na tor :wink:

Ja proponuję gazowe (czytaj. gazowo-olejowe) Mam założone MagnetMarelli i śmigam na nich juz 5 lat, robiłem teraz badania techniczne, sprawność amorków 60%

Amortyzatory
Powrót