[33] Czym różni sie 1.4 IE od 1.4 Imola

• Autor wątku Autor wątku kontone
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
K

kontone

Guest
Posidam AR 33 imola teraz zamierzam kupić kolejną 33. znalazłem odpowiednią z 92r. i nie jest to wersja imola silnik także 1,4 . Chciałby sie dowiedzieć czym różni sie od wersji imola . Bede potrzebował zrobić z niej przeszczep do mojeje Imoli czy nie bedize problemu??

Różni się zawieszeniem w sumie tylko chyba tym, jak się mylę to niech mnie ktoś rzuci kamieniem tzn poprawi ;)

Jaką przyczepę chcesz zrobić, chcesz ciąć auto i robić z tego coś?

Spirit napisał:
Jaką przyczepę chcesz zrobić, chcesz ciąć auto i robić z tego coś?

Chodzi o "przeszczep" czyli dawcę organów :wink:
Imola to tylko wersja 33-ki która różni się od "zwykłej" wnętrzem z wersji QV, spojlerem na klapie bagażnika,progami z 16v i emblematami. Zresztą było wiele wersji oprócz Imoli: Benetton, Feeling, Hit ale Imola była najpopularniejsza.

a ja myslalem ze QV mialo recaro wnetrze :/ no i imola ma jeszcze szyberdach albo klime ;] i wycieraczka tynej szyby. Silnik mozesz spokojnie przekladac jest ten sam i ogolnie wszystkie czesci z jednej do drugiej pasuja wiec co Ci sie bedzie bardziej podobalo mozesz wkladac w ta lepsza

silniki 1.4 od 93r miały delikatne róznice. np: pompa wody jest inna( no i blok w tym miejscu takze się rózni.

Amortyzatory
Powrót