[33] Czy istnieje silnik 1.4 turbo ??

• Autor wątku Autor wątku Rudolf
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
R

Rudolf

Guest
Stoi u mnie na osiedlu 33 z 94 roku na sprzedaż. Niby zwykła ale na karteczce isze że ma silnik boxer 1.4 turbo.
Słyszał ktos o takim silniku???
Cena to 2.5 tyś. Już drugi dzień chodze koło niej z psem :mrgreen:
Szukałem ale nigdzie nie ogę znaleźć info o takim silniku. Moze to jakis tuning :roll:

nie bylo boxerow z silnikiem turbo,wic to na pewno jakis tuning :)

Remek napisał:
nie bylo boxerow z silnikiem turbo,

Drobne sprostowanie, w Alfie nie było silnika boxer z turbiną.
Takie silniki występowały i występują w Subaru i Porsche. :wink:

Co do tej 33 1.4 z turbo, to jakiś czas temu był taki Gość, który chciał coś takiego robić.
Ale potem słuch o nim zaginął, może to jego autko :roll:

AR_33 napisał:
Co do tej 33 1.4 z turbo, to jakiś czas temu był taki Gość, który chciał coś takiego robić.
Ale potem słuch o nim zaginął, może to jego autko
Ale raczej wątpliwe żeby chciał takie coś sprzedać za taką kwote. No chyba że nie jeździ... :wink:

AR_33 napisał:
Remek napisał/a:
nie bylo boxerow z silnikiem turbo,

Drobne sprostowanie, w Alfie nie było silnika boxer z turbiną.

No tak zawsze bylem slaby z polskiego :p

Napisałbym tak:
Facet pierwszy raz wsiadł do alfy i mu szczęka opadła jak zobaczył jak to ciągnie - więc napisał że ma turbo - bo nigdy nie widział jak wygląda turbo i pisze co mu ślina na język przyniesie.
Niech ci maskę otworzy i pokaże tą turbinę...
Założę się że tam żadnej turbiny nie ma. Ludzie nie mają pojęcia o motoryzacji, więc jak już jakiś zobaczy boxera pod maską to mu się różne głupoty pod sufitem manią.
Omijaj tłumoczka z daleka, szkoda czasu na wysłuchiwanie głupot.
Jak znam świat to facet będzie jeszcze twierdził że silnik na 16 zaworach....
(jeśli się pomyliłem to wsadzę łeb do kibla i spuszczę wodę...)
Pozdrawiam serdecznie.

Może ten alternator na górze pomylił z turbina?

Wiec tak:
Nie ogladałem tego samochodu z powodu braku czasu ale widziałem alfe w "biegu"
Jeździ nią starszy pan pod sześcdizesiatke a samochód wydaje strasznie dziwne dzwięki z silnika i top nie jest ten legendarny dzwiek boksera tylko raczej cos w stylu słoik apełnego gwożdzi którym intensywnie potrząsamy. N atylnej klapie ktos nakleił znaczek turbo wiec może to zmyliło pana i se dopisał na karteczce.
Słysząc jak to jeżdzi dałem sobie spokój :wink: Jka miałbym ładowac kasę w remnt to wole kupic cos z lepszym silnikiem i lepszym stanie Choć nadal polije na Sprinta lub GTV6 :wink: :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót