rozmawiałem wczoraj telefonicznie z właścicielem tego klimatronika. to lepiej wygląda niż jest zrobione.
nagrzewnica jest standardowa - jak w każdej 33. klimatyzator jest dołączony do nagrzewnicy po prawej stronie przy nogach pasażera pod deską rozdzielczą. w naszych bellach w moim poście - czwarte zdjęcie od góry. widać po prawej stronie czarne pudełko. to właśnie jest klimatyzator.
filtr i osuszacz nie jest koło akumulatora tylko koło prawej lampy.
podobno jest inny kompresor i mocowanie.
nic nie wiem czy chłodniczki klimatyzacji (skraplacze) są dwie tam gdzie zwykle, jakie są (były dwa typy) czy też pojedyńcza przed chłodnicą silnika.
no i klimatronik. to nie jest fabryka, wykonane profesjonalnie ale nie fabryka.
pod spodem klimatronika są siłowniki (serwa) które kręcą pokrętłami regulatorów jak w zwykłej 33. trochę przekombinowane ale wygląda super. od siebie dodam że miałem taką (podobną konstrukcyjnie) klimę w swojej P4. konstrukcyjnie jest to wersja 1. wkurzał mnie ten klimatyzator kolo nóg więc całość poszła do ludzi. u siebie montuję klimatyzację serii 3 (od przednionapędówek). była jeszcze seria 2 montowana w późniejszych P4 ale to też trochę wynalazek.
to zdjęcie klimatronika i alfy 33 cabrio są na stronie
www.cuoresportivo.ch
ale trzeba przyznać że mr siwy wynalazł niezłą stronkę. przez moment myślałem że holendrzy najarali się grazi i wykombinowali 33 ze 164. no mieli odwagę i wyobrażnię. trzeba mieć naprawdę wizję żeby tak wykombinować.
tyle że tablice rejestracyjne są niemieckie. niemcom gratulujemy inwencji twórczej.
lechowi też (przełożył napęd od P4 do przednionapędowej 33)