Twoja przeglądarka jest nieaktualna i może wyświetlać tę stronę nieprawidłowo. Powinieneś zaktualizować ją lub skorzystać z alternatywnej przeglądarki.
Na CPN kupisz taki środek w czarnej buteleczce, nazywa się " środek do czyszczenia wtrysków, lub formuła do diesla "
lejesz na pełen bak ropy i jeździsz - ja tego uzywam b.często.
Jesli zabieg konserwacyjny to tak kolega napisal.
Jesli powazniejsza sprawa to najpierw diagnoza czy trzeba - koszt od 100 do 300 PLN (jakies 2 miesiace temu pytalem)
Pozniej to zalezy gdzie i co robisz. Sama wymiana uszczelniaczy + regulacja powinna sie zamknac w kwocie 150 PLN. Jesli padnieta koncowka wtrysku to od 300PLN w gore. Mowa o cenach od jednej sztuki.
Jak robisz kompleksowo to najczesciej ceny sa nizsze i to znacznie. Niemniej jednak minimalnie trzeba z 400 PLN na 4 wtryski liczyc.
lałem je do wszystkich diesli które posiadałem, środki na czyszczenie nagarów, usuwanie parafiny czy wody, i formuły do diesla. Bez obaw, TDI, V6 czy R5 reaguje na te środki tak samo dobrze. Przeczytaj na opakowaniu i wybierz ten który potrzebujesz.
PS. Nigdy nie naprawiałem nic w silniku we wszystkich samochodach którymi jeździłem.
Zarejestruj się i korzystaj z forum bez rozpraszających banerów reklamowych.
Jako zalogowany użytkownik zyskujesz wygodniejszy dostęp do treści, możliwość komentowania, korzystania z prywatnych wiadomości i pełne wsparcie społeczności.
Nie zajmuje to długo, a różnica w komforcie przeglądania naprawdę robi wrażenie! 💡🎉
Ta strona używa plików cookies, aby pomóc personalizować i dopasować treści do Twoich potrzeb. Cookies pozwalają też pozostać zalogowanym, jeśli zdecydujesz się zarejestrować.
Kontynuując przeglądanie tej strony wyrażasz zgodę na używanie tych plików.