[159] 2.0 JTDm by mar0s

mar0s

Nowy
Auto
AR 159 SW 2.0 JTDm
A niech będzie, pozwolę sobie założyć "prywatną książkę serwisową" na forum z moją Bellą w roli głównej ;)

Jest to 159 SW 2.0 JTDm, rocznik 2009, wersja wyposażenia: ELEGANTE (cokolwiek to znaczy :P) - rozszyfrowany VIN TUTAJ

Kupiona z przebiegiem 130 700 km u chłopaków z AUTKA.PL w listopadzie. Obecny przebieg ok. 139k km.

Jak na razie jedyne inwestycje w samochód to:

- Chiptuning u Cinka (obecnie 202/410)

- zakup nowych opon letnich (Nokian ZR 225/45/17)

W planach jest przede wszystkim wymiana radia seryjnego na jakiegoś "kombajna" z GPS, może też zrobienie relingów na czarno (folia) i zakup felg letnich grafitowych.

Poniżej parę fotek - tylko takie mam na telefonie ;)

DSC_0048.jpgDSC_0049.jpgDSC_0050.jpg

Jak mnie natchnie to wrzucę więcej, ale realnie rzecz biorąc - nic nowego, ani niespotykanego ;)

Pozdrawiam

Klapa bagażnika jest otwarta? Jak nie to pobaw się tymi lampami, bo nieestetycznie to wygląda :)

"Pobaw" - tzn ?

Może kąt ustawienia aparatu sprawił, że jest takie wrażenie, faktycznie wygląda to dziwnie ;), a żadnych "przygód" samochód nie miał.

Pozdrawiam

Wygląda to dziwnie i raczej regulacja na lampach nic nie da. Trzeba całą klapę bagażnika opuścić. Najpierw sprawdź czy gumowe odboje na klapie da się wkręcić głębiej żeby klapa niżej siadła. Potem możesz dodatkowo rygiel zamka który jest na pasie tylnym opuścić i wtedy powinno być git.

Ktoś gdzieś pisał, że dobierając się do lampy od tyłu, jest jakaś śrubka którą można pomanewrować, nie wiem właśnie tylko na ile można skorygować tą linię.

więcej foto więcej :D.My się kiedyś nie widzieliśmy u Tomka??Pamietam srebrna SW ale czy z relami czy bez to już nie pamietam

Dam więcej zdjęć już wkrótce ;)

Czarny_28, wątpię, bo "odpukać" byłem u TOMKA jak na razie tylko raz (na serwisie) z niedziałającym gniazdkiem ;)

Jakby ktoś mógł mi pomóc w sprawie regulacji tych lamp, to byłbym zobowiązany. Myślałem, że "to tak jest" :), Alf nie jeździ wiele, więc i przyrównać nie było do czego :)

Pozdrawiam

Amortyzatory
Powrót