• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Zestaw wskaźników

Matt21

Nowy
Auto
Po-Jeep Grand Cherokee - luźno spasowany, wysokoobrotowy 1.6 TS
Witam. Przy okazji szukania przepalonej żarówki sprawdziłem czemu nie mam kontrolki wtrysków :mrgreen: , myślę dioda sie spaliła ale po ściągnięciu paska z wzorkami kontrolek zauważyłem na w ogóle jej tam nie ma ;// na jej miejscu jest kontrolka silnika, sprawdzałem w instrukcji obsługi i w wersji 2.4 JTD kontrolki silnika nie ma, o co chodzi? Wychodziły modele z innymi wzorami kontrolek? Podaje fotkę jak by ktoś nie wierzył.
P.S. każda inna Alfa, którą oglądałem kontrole wtrysków ma :|

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bca21c31f47505c9.html

Też się zastanawiałem jak wsiadłem do innej 166 a tu inna kontrolka niż u mnie (czyt. silniczek) widocznie u jednych za obsługę silnika odpowiada kontrolka z wtryskiwaczem a u innych z silniczkiem.

Heh to mi sie lepiej zrobiło..... myślałem ze coś jest nie tak, tylko czemu to nie jest opisane w instrukcji..... :shock:

Skoro już dwie Alfy są z innym rodzajem wskaźnika to chyba wszystko OKI ;)

No też tak myślę, wszystko w porządku :wink: Niech tak zostanie, dzięki za szybką i konkretną odpowiedź. <piwo>

Re: Zestaw wskaźników

Matt21 napisał:
Witam. Przy okazji szukania przepalonej żarówki sprawdziłem czemu nie mam kontrolki wtrysków :mrgreen: , myślę dioda sie spaliła ale po ściągnięciu paska z wzorkami kontrolek zauważyłem na w ogóle jej tam nie ma ;// na jej miejscu jest kontrolka silnika, sprawdzałem w instrukcji obsługi i w wersji 2.4 JTD kontrolki silnika nie ma, o co chodzi? Wychodziły modele z innymi wzorami kontrolek? Podaje fotkę jak by ktoś nie wierzył.
P.S. każda inna Alfa, którą oglądałem kontrole wtrysków ma :|

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bca21c31f47505c9.html
Witam
Bądź spokojny wszystko jest w porządku, w starszych modelach JTD cf2 (136KM)była kontrolka wtrysku, zmieniono to wraz z wejściem modelu JTD cf3 (140KM ) tam pojawiła się kontrolka silnika.
Odnośnie instrukcji - po prostu miałeś od starszej wersji, w nowszej jest wszystko w porządku.

Czyli wszystko jest tak jak ma być, to świetnie, a co do instrukcji, mam tą, która była kiedyś na forum, tak mam wersję cf3 więc jest tak jak pisze kolega mario166. Jeszcze raz dziękuje za konkretne odpowiedzi.
Pozdrawiam.

Amortyzatory
Powrót