1
100pikseli
Guest
Jak wymienić żarówkę w trzecim świetle stopu łopatologicznie.
Należy uzbroić się w klucz imbusowy rozmiar 2.5 śrubokręt krzyżakowy i nową żarówkę (Nie wiem ile kosztuje ponieważ miałem taką w garażu)
Najpierw wyjmujemy gumowe zaślepki odkręcamy w nich dwie śrubki kluczem imbusowym.
Następnie odginamy do góry odkręconą część, pozostaną nam do odpięcia dwa zaczepy od przodu lampy.
Bierzemy ten sam lub inny imbus i zaczepiamy zaczepy w w podobny sposób i ciągniemy mocno do siebie. Wtedy zaczepy powinny puścić.
Następnie odkręcamy dwie śruby trzymające światło z osłoną i wyjmujemy światło. Kabla powinno być na tyle aby swobodnie manewrować.
Przed odpięciem kabla sprawdzamy dokładnie która żarówka jest przepalona.
Ja miałem ją już wcześniej rozkręconą nie mniej jednak w dalszej części artykułu będzie wszystko opisane.
Odpinamy kabel od światła. Jest tam biała wtyczka wchodząca do czarnego gniazda światła. Należy nacisnąć zapadkę i wypiąć lampę.
Gdy ją wypniemy musimy odkręcić 4 śrubki trzymające lampę w jednej części.
Następnie musimy rozerwać gąbkę którą sklejone jest światło
Po tej czynności rozbieramy światło na pół powinno wyglądać tak
Wymieniamy spaloną żarówkę i gotowe światło powinno wyglądać tak.
Aby złożyć światło stopu postępujemy dokładnie tak samo z tytm, że odwrotnie.
Należy uzbroić się w klucz imbusowy rozmiar 2.5 śrubokręt krzyżakowy i nową żarówkę (Nie wiem ile kosztuje ponieważ miałem taką w garażu)
Najpierw wyjmujemy gumowe zaślepki odkręcamy w nich dwie śrubki kluczem imbusowym.
Następnie odginamy do góry odkręconą część, pozostaną nam do odpięcia dwa zaczepy od przodu lampy.
Bierzemy ten sam lub inny imbus i zaczepiamy zaczepy w w podobny sposób i ciągniemy mocno do siebie. Wtedy zaczepy powinny puścić.
Następnie odkręcamy dwie śruby trzymające światło z osłoną i wyjmujemy światło. Kabla powinno być na tyle aby swobodnie manewrować.
Przed odpięciem kabla sprawdzamy dokładnie która żarówka jest przepalona.
Ja miałem ją już wcześniej rozkręconą nie mniej jednak w dalszej części artykułu będzie wszystko opisane.
Odpinamy kabel od światła. Jest tam biała wtyczka wchodząca do czarnego gniazda światła. Należy nacisnąć zapadkę i wypiąć lampę.
Gdy ją wypniemy musimy odkręcić 4 śrubki trzymające lampę w jednej części.
Następnie musimy rozerwać gąbkę którą sklejone jest światło
Po tej czynności rozbieramy światło na pół powinno wyglądać tak
Wymieniamy spaloną żarówkę i gotowe światło powinno wyglądać tak.
Aby złożyć światło stopu postępujemy dokładnie tak samo z tytm, że odwrotnie.