[166] wskazania ICS-u na gazie

• Autor wątku Autor wątku Fidel 15
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
F

Fidel 15

Guest
Witam mam pytanie do kolegów czy po zamontowaniu instalacji ICS będzie wskazywał spalanie.

Fidel 15 napisał:
Witam mam pytanie do kolegów czy po zamontowaniu instalacji ICS będzie wskazywał spalanie.

Będzie, tyle że:
- po pierwsze będzie pokazywał spalanie dla PB, w odniesieniu do LPG dodasz sobie do tego wskazania 20% i bedziesz mial spalanie LPG [dla poprawnie wyregulowanej i dzialajacej instalcji LPG]
- to czy bedzie pokazywal poprawnie zalezy od regulacji instalacji, jesli bedzie wszystko zrobione jak nalezy, odpowiednio wyregulowana instalacja LPG tak ze po przelaczeniu z PB na LPG ecu wtrysku nie bedzie musial robic korekt czasu wtrysku w celu zapewnienia odpowiedniego skladu mieszanki wskazania beda poprawne, a jesli monter sie nie przylozy, zle wyreguluje instalcje, zalozy kiepskie wtryskiwacze lub malo stabilny cisnieniowo reduktor to bedziesz mial spalanie z kosmosu plus problemu z "check engine" i jazda na PB ;]

Pisałem wszystko odnosnie instalacji wtrysku LPG IV generacji, bo mysle ze nic innego nie dasz sobie wcisnac .... jak mozesz napisz setup jaki zaproponowano [sterownik, wtryski, reduktor] jaki masz silnik itp. a napisze czy ma prawo ta instalacja dzialac OK ....
pzdr. Grzesiek

U mnie w 166 na ICS pokazuje ok. 1 litr mniej niż wynosi spalanie gazu,

Mi tez mam wrazenie ze pokazuje w miare poprawnie na LPG :mrgreen: :mrgreen:

Amortyzatory
Powrót