• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Witam. Czy ktoś z Was ma takie auto jak ja ?

Auto
AR 166 2,5 V6 AR 156 2,4 JTDm 20V
Wiem że to troszkę głupawe pytanie ale.. :roll:
Posiadam Alfę 166 z końca 1999 roku. silnik 2,5 V6 i....skrzynia Sportronic.
Właśnie przez tą skrzynię mechanicy z serwisu w Zielonej Górze dziwnie patrzyli na to auto, upierajac się, że silnik ma 3,0...że w 2,5 takich skrzyń nie ma itd.
Jak nie ma..skoro jest?
Ma ktoś takie...dziwadło? :shock:

Re: Witam. Czy ktoś z Was ma takie auto jak ja ?

FrankyFurbo napisał:
Posiadam Alfę 166 z końca 199 roku.
Ma ktoś takie...dziwadło? :shock:
odpowiem Ci za wszystkich - nikt z nas nie ma Alfy z końca 199 roku ( jeszce wtedy ich nie robili :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD

chociaż tyle że poprawiłes date produkcji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
odp. - ja takiego nie mam

Niech wpisza Twoj VIN w Eper i wszytsko będzie jasne.

W serwisie w Zielonej Górze dużo dziwnych rzeczy mówią, ale i tak sie już poprawiło w stusunku do tego co było kilka lata temu.

:D
Dziękuję za odpowiedzi. Troszkę byłem w strachu, bo do tego co mi powiedzieli w serwisie, znalazłem na forum instrukcję serwisową AR 166 i tam też z opisu wynikało, że Sportronic jest tylko z silnikami 3,0 Ufff 8)

Cromik..dwa przykłady, które mnie zniechęciły do (ponoć taniego) serwisu w Polsce, konkretnie Ziel. Góra.
1. Wymiana przepływomierza (część + robocizna,kontrola na kompie)=1410pln
2.Wymiana termostatu (częć+robocizna)=780pln
Ceny w UK
1. 160 funtów
2. 60 funtów
W pierwszym przypadku..cóz..człowiek głupi i wierzył że w Polsce taniej..zapłaciłem :roll:
Za drugim razem byłem mądrzejszy :lol:

No to trochę przepłaciłeś :( Nastepnym razem daj znac to Ci powiem gdzie tanie kupowac graty do Alfy :D

Wiesz...to brak doświadczenia :oops:
Alfę kupiłem 18 m-cy temu z zepsutym przepływomierzem i nie wiedziałem gdzie i u kogo zasięgnąc porady. Jak znasz jakiegoś SPRAWDZONEGO fachmena od climy w Alfie, to proszę o namiary, bo wypadało by ją sprawdzić :)

W Zielonej Górze mam znajomego od klimy. Robił mi w Lancii, przed sezonem także w Alfie.
Jak będziesz potrzebował to można się umówić z nim.

Amortyzatory
Powrót