[166] Tuning optyczny

• Autor wątku Autor wątku bonzaj74
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
B

bonzaj74

Guest
Od dawna zamierzam zmienić wygląd optyczny swojej 166-tki ale zbytnio nie wiem jak się za to zabrać.Sklepy odpadają bo też i nic nie maja do zaoferowania do tego modelu.Szukałem na rynku francuskim ale tu też jest ciężko.Nie to co 156-ka.Może jest możliwość dopasowania zderzaków z innych samochodów tuningowanych optycznie.Będę bardzo wdzięczny za wszelkie wskazówki.

Naprawdę ciężko tuningować i poprawiać coś co jest niezwykle piękne i eleganckie! Dodatkowo w Polsce ciężko cokolwiek kupić,może Ci się to nie udać,ale mimo wszystko życzę powodzenia!:victory:

Jezeli bys chcial to mam namiar na goscia, włocha co takie dokladki moze sprowadzic, ja do swojej 145 kupilem za 1000zl przedni, a jak pytalem do 166 przednia dokladka ok 890euro

Bardzo fajne dokładki ma też Novitec . A orientujecie się może czy do 166 po liftingu w 2003 roku też można dokupić jakieś dodatki progi , zderzaki . Jeśli chodzi o cenę niektórzy mówią ze kosmiczna ale czego się nie robi dla Alfy .

Faktycznie ten zender wygląda ładnie ale chodziło mi całkiem o coś innego.Bez urazy ale ten zestaw przypomina mi lata 80-te.Według mnie tuning optyczny to coś takiego czego nie znajdziesz na co dzień.Wiadomo jednym wystarcza taki jakiego stworzył producent a inni szukają czegoś innego.Myślałem że dałoby się coś dopasować z innych autek.Dzięki za odpowiedzi i czekam na jeszcze inne pomysły jak ktoś ma.

to co, chcesz jej dolozyc skrzydło na bagaznik i zderzaki z gwiezdnych wojen?

Jak dla Ciebie Zender to coś co widzisz na codzień to zazdroszcze.

Widziałem taką kiedyś z wielkim spychaczem z przodu i z tyłu. Tragi-komedia.

Napewno nie widzi na codzien bo to towar deficytowy, i dostepnosc zadna, jest kilka, moze kilkanascie takich autek z zenderem, ale jezeli chcesz zderzaki sam robic to kup sobie od golfa3, astry jakis tuningowy(jest ich tysiace) i próbuj szpachlowac, tylko licz sie z tym ze moze jednak nie warto szpecic belli bo pozniej ktos bedzie mial problemy zeby dojsc do orginalu,

Napisałem dzisiaj mejla do kilkunastu firm, które zajmują się robieniem spoilerów - czy daliby rade zrobić komplet na bazie Zendera. Zobaczymy co odpiszą.

Wow...wiedziałem że się co niektórzy zbulwersują ale na pewno nie o to mi chodziło.Żadnego skrzydła ani spadochronu tez nie zamierzam montować.Spokojnie będzie dobrze.

---------- Post dodany o godzinie 21:57 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:55 ----------

Hajper daj znać jak się czegoś dowiesz więcej.

---------- Post dodany o godzinie 22:06 ---------- Poprzedzający go post został napisany o godzinie 21:57 ----------

Znalazłem fajny fotomontaż a wiec jakbym kogoś znalazł kto się dobrze zna na robieniu spojlerów to było by świetnie.

Faktycznie ten zender wygląda ładnie ale chodziło mi całkiem o coś innego.Bez urazy ale ten zestaw przypomina mi lata 80-te.Według mnie tuning optyczny to coś takiego czego nie znajdziesz na co dzień.Wiadomo jednym wystarcza taki jakiego stworzył producent a inni szukają czegoś innego.Myślałem że dałoby się coś dopasować z innych autek.Dzięki za odpowiedzi i czekam na jeszcze inne pomysły jak ktoś ma.
może koledze chodzi o taki inny.

Amortyzatory
Powrót