[166] Sterowanie elektryczne reflektorami

• Autor wątku Autor wątku Stanley
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Stanley

Guest
Szanowni Alfacholicy 166 -stek czy ktos wie czy silniczki sterujace reflektorami , sa zabezpieczane własnymi bezpiecznikami , czy razem z lampami i gdzie te bezpieczniki sie znajdują , zauwazyłęm , że nie działa mi sterowanie tymi silniczkami , a światła mam obnizone na maxa w dół.

kmito,

Tak wyjmowałem , bo wymieniałem żarniki, a co ma to jakieś znaczenie ?

Stanley napisał:
kmito,

Tak wyjmowałem , bo wymieniałem żarniki, a co ma to jakieś znaczenie ?

To znaczy że nie zmontowałeś ich poprawnie i silniczki nie wpięły się w odbłyśnik, musisz rozebrać je jeszcze raz i złożyć zgodnie z instrukcją.

Już wykawkałem i temat i leflektorki świecą jak należy , ale z instrukcji napewno nie wynika , jak to trzeba zmontować prawidłowo, a że głowke mam ja i mój staruszek , temat rozpykaliśmy, Niestety tzrebabyło sie narobić , bo żeby postudiować jak to pracuje musiałem zdemontować leflektorki a do tego trzebabyło zrzucać zdeżak przedni, roboty ful szczególnie przy tych srubach nad nadkolami ale udało się .

no to wykonałeś kawal roboty ...

jeśli teraz okaze się że silniczki nie pracują jak należy to znaczy nie zmieniają pozycji świecenia światełek wraz z obciążeniem auta lub na nierównościach to czeka cię wymiana czujników położenia zawieszenia przód tył po lewej stronie na wahaczach

dobrze to ująłeś kmito :)

Amortyzatory
Powrót