[166] Powódź w aucie !!!

• Autor wątku Autor wątku Stanley
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
S

Stanley

Guest
Szanowni Alfiacy podpowiedzcie jak ktoś ma jakiś pomysł skąd w mojej Alfie znalazło sie tyle wody z tyłu na podłodze w obu nazwe to wannach, były prawie do połowy napełnine wodą po ostatnich ulewach. Oczywiście kna była zamknięte. Czy to mozliwe , że przez uszczelki tyle wody by się przedostało?

a w bagazniku masz sucho ?

bo jeszcze się lubia uszczelka pokrywy bagaznika odwijać po lewej stronie przy kablach i tamtędy się tez czasami woda lała i przesączała po ścianie grodziowej do środka ...

moga to tez być uszczelki drzwi ... ale wsiądź do auta z tyłu zamknij drzwi o obejrzyj jak się mają uszczelki czy wszystko przylega...

z drugiej strony myśląc to jak byś miał takie szpary że ulewa by ci zalewała auto to podczas szybkiej jazdy byś słyszal straszne świzdy - szumy w drzwiach także jeśli tego nie słyszałeś to w zasadzie powinno być wszystko szczelne

No własnie nic nie słychać , autko jest cichutkie , poprostu moje pytanie jest raczej pytaniem o to czy czasami Alfa nie ma jakis kanałów wodnych i poprostu gdzieś cos sie zapchało i woda swobodnie nie spływa, ale to wg mnie bardzo mało prawdopodobne, nigdy w innych autach z czyms takim sie nie spotkałem. Chyba zostanie mi kąpiel w yjni i oglądanie gdzie sie leje

powiem ci kolego że wertuję EPRa żeby się dopatrzyć jakiś spływów wody w tej części auta i nic nie mogę znaleźć ...

a powiedz ... tylko z tyłu była woda ? z przodu pod dywanikami masz sucho ?
auto stoi na równym terenie ? wykluczyłeś spłynięcie w tylne rejony wody zupelnie z innego miejsca ?

Nie chcę tu wyjść na głupka :wink: bo nie znam się na 166, ale jak masz u siebie szyberdach to możesz mieć taką samą historię jak mój teść w 164. Miał zatkane kanaliki odprowadzające wodę właśnie z szyberdachu (też o nich nie wiedział) i w czasie ulewy zalało samochód. Może to jest przyczyną, a jak nie to nie mam pojęcia :wink:

Dario_83 napisał:
Nie chcę tu wyjść na głupka :wink: bo nie znam się na 166, ale jak masz u siebie szyberdach to możesz mieć taką samą historię jak mój teść w 164. Miał zatkane kanaliki odprowadzające wodę właśnie z szyberdachu (też o nich nie wiedział) i w czasie ulewy zalało samochód. Może to jest przyczyną, a jak nie to nie mam pojęcia :wink:
dokładnie przez to samo przechodziłam

U mnie robiła się kałuża z tyłu, gdy maty uszczelniające pod boczkiem drzwi były odklejone. Kupiłem w sklepie klej do szyb i przykleiłem je z powrotem. Przestało przeciekac. :)

To będzie tak jak kolega bimski sugeruje. Do konstrukcji drzwi przyklejona jest biała mata wykonana z pianki. Trzeba ją podkleić i będzie spokój. Przerabiałem to samo tylko w przednich drzwiach.

Amortyzatory
Powrót