• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] nieodbijaja kierunki

• Autor wątku Autor wątku maly_swd
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

maly_swd

Guest
Witam.
Macie jakis tani sposob na naprawe tego przelacznika od kierunkow? Chodzi o to iz po wyprostowaniu kierownicy kierunki automatycznie nie odbijaja (wylaczaja sie).

Oraz sposob jak bezpiecznie to rozebrac, ew kogos kto robi takie naprawy w wawie:)

pozdrawiam

To witam w "klubie"!
Mam to samo ale nie zawsze.
Chyba "ten typ tak ma", ja się z tym pogodziłem.

witam rowniez w klubie....
mi nie odbija jak w lewo skrecam...w prawo dziala jak trzeba....
moi znajomi mowia ze jest tam w przelaczniku taki "patyczek"...i on mogl sie zlamac...

W mojej 155 jest tak że czasem odbije czasem nie więc chyba tak juz musi być i trza sie z tym pogodzić. Na pocieszenie można dodać że podobne usterki pojawiaja się w wielu samochodach wielu marek :)

Mam ten sam problem ale zdążyłem sie już przyzwyczaić.

klimekkk z tego co podałeś to wystarczy rozebrać wszystko okleić taśmą izolacyjną wałek od kierownicy i poskładać do kupy, niby banalne ale ile przy tym roboty!!! zimową porą jak będe miał więcej czasu napewno sie za to wezmę.

no ja tez tak mam ale teraz juz mam nawyk wylanczania chyba ze sie zagadam albo cos nagle odwroci moja uwage jakies ostre hamowanie....a jak sie sam wylaczy raz na 1000 razy to czegos mi brakuje:)

No niestety mam to samo przy kierunku w prawo :( Powoli się przyzwyczajam, ale chyba po prostu kupię nowy oryginalny zespół przełączników. Gdzieś widziałem taki ubogi jak do mojej (bez tempomatu itp.) za około 250 zł.

W mojej też tak jest,ale da sie z tym normalnie jezdzic dlatego narazie tego nie ruszam,chyba ze bedzie ktos w okolicy chetny do naprawy kto sie na tym zna i robił juz to kiedys w swojej:)
pozdrawiam

a wiecei jak moze sciagnac przednia czesc kierownicy?ona jest jakos przykrecana od tylu czy tylko spinana

Michal166 napisał:
a wiecei jak moze sciagnac przednia czesc kierownicy?ona jest jakos przykrecana od tylu czy tylko spinana
Chodzi ci o poduszkę jesli tak to są 3 srubki od tyłu kierownicy

Najpierw 3 śrubki z tyłu kierownicy,a później jak poduchę masz obok to kierownica jest przykręcona jedną większą śrubą i wtedy to odkręcasz i już masz auto beż kierownicy,powodzenia! :)

no tak tylko nie bardzo wiem w ktorym miejscu jest umiejscowione sruby,czy ona nie sa czasem pod jakims katem na jaki srubokret sa te srubki i na jaki klucz ta duza sruba :)

Amortyzatory
Powrót