• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] mały,duzy problem

• Autor wątku Autor wątku makary
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

makary

Guest
czy ktos mial nastepujacy problem.akumulator padl zostal wyjety z auta i naladowany.po zalozeniu go do auta dziwnym trafem nie dziala predkosciomierz,obrotomierz,klima,ani ogrzewanie. a tu idzie zima.pozdro

Zła kolejność odkręcania i przykręcania klem przy montażu i demontażu - sterowniki zwariowały

Maciek-156 napisał:
Zła kolejność odkręcania i przykręcania klem przy montażu i demontażu - sterowniki zwariowały

Ciekawe. Mam zatem 2 pytania.
1. Jaka jest prawidłowa kolejność.
2. Czy kolega, mógł coś w ten sposób coś TRWALE uszkodzić?

Pytam bo sam niedawno wymieniałem akumulator. Odpukać urządzenia działają.

Legenda głosi, że najpierw - potem +, a przy zakładaniu odwrotnie ;)

sirpawel napisał:
Maciek-156 napisał:

Ciekawe. Mam zatem 2 pytania.
1. Jaka jest prawidłowa kolejność.
2. Czy kolega, mógł coś w ten sposób coś TRWALE uszkodzić?

Pytam bo sam niedawno wymieniałem akumulator. Odpukać urządzenia działają.
Przy odkręcaniu najpierw odkręca się "-", a następnie "+"
Przy przykręcaniu najpierw przykręca się "+", a następnie "-"

Ja wymieniałem aku zaraz po kupnie auta i nic takiego nie miało miejsca , wszystko śmiga jak wczesniej.

wiesz co, zobacz coś takiego przy klemie dodatniej jest kilka bezpieczników, zobacz je, znajomy miał coś podobnego. Ale nie wiem czy w towim przypadku pomoże... oby... powodzenia

Amortyzatory
Powrót