• Hej Alfaholicy!

Na forum pojawił się świeżutki motyw kolorystyczny Alfa Red Luna, zaprojektowany przez marqo specjalnie z myślą o naszych Alfowych klimatach i czytelności na różnych urządzeniach.

Zachęcamy do:

• włączenia nowego stylu w ustawieniach profilu i potestowania go na co dzień
    • zgłaszania uwag dotyczących kolorów, kontrastów, czytelności i wygody przeglądania dłuższych wątkich
    • dzielenia się propozycjami drobnych poprawek, które mogą jeszcze lepiej dopasować motyw do charakteru naszej społeczności Alfaholików

Każda opinia pomoże dopieścić wygląd forum tak, aby „Alfa Red Luna” była tak przyjemna w odbiorze, jak dobrze utrzymana Alfa na ulubionej trasie.

Wbijaj do tematu i napisz, co myślisz!

[166] Jak sprawdzić czy Alfa 166 posiada alarm?

• Autor wątku Autor wątku Wojtek_A166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
W

Wojtek_A166

Guest
Witam mam Alfe 166 T. Spark z 2000 roku. Czy jeżeli mam diodę od alarmu na desce rozdzielczej w tym miejscu, w którym jest narysowane w instrukcji czy to oznacza, iż mam zamontowany ale zapsuty alarm, czy alarmy były montowane we wszystkich wersjach? Dioda nie zapala się ani też alarm nie działa po zamnknięciu dzwi od środka kluczykiem samochód normalnie odpala. Gdzie jest montowana centralka alarmowa żebym się przekonał czy ten alarm jest?
Dziwne bo zapala się i zaraz gasnie controlka CODE z kluczykim tuz przez uruchmieniem auta to oznacza, że jest ten alarm?.
A tak wogóle czy te auta wogóle padają łupem złodziei?

Z góry dziękuję za podpowiedz?
Pozrawiam!

:lol: Witam alarm napewno jest a centralka jest wokolicach nagrzewnicy co do kradziezy to :twisted: w Poznaniu gina

Dzieki za odpowiedz!
A co może byc przyczyna takiego stanu rzeczy ze alarm nie działa? Jakie są warianty?
Pozdrawiam!

Z tego, co się orientuję to nie wszystkie AR 166 miały alarm na przykład moja ma diodę na desce koło schowka, ale niema nic w bagażniku, a tam powinien być taki jakiś wariat do wyłączania alarmu (po prawej stronie w okolicy tych bezpieczników), tak samo moja nie posiada nigdzie żadnej syrenki do alarmu z tego wniosek, że moja Bella nie posiada alarmu, może u ciebie jest tak samo, to, że masz tą diodę nie jest równoważne z posiadaniem alarmu. Lampka CODE to ni jest alarm tylko zabezpieczenie podobne do immobilajzera (albo takie same)

Nie każda 166 miała zamontowany alarm natomiast diodę na desce ma każda, zajrzyj do bagażnika jeśli masz alarm (w co wątpię) po prawej stronie w głębi będziesz miał stacyjkę na taki mały specjalny kluczyk którym się wyłącza syrenę, a kluczyk powinieneś dostać w zestawie od poprzedniego właściciela.
A lampka CODE to jest właśnie immobilizer zapobiegający odpaleniu auta nie oryginalnym kluczykiem i nic wspólnego z alarmem nie ma.

sqadak napisał:
Święte słowa lejek20 dobrze mówisz.

W końcu kilka dni temu minął rok jak 166 jeżdżę i już się trochę zdążyłem o niej nauczyć!!!

Moja AR posiada kluczyk do alarmu ale nie wiem jak go uruchomić a mam tylko dwa oryginalne kluczyki do auta i dwa do alarmu, posiada też gniazdo na kluczyk w bagażniku.

w którym miejscu jest to gniazdo w bagazniku?

To masz już uruchomiony. To nie działa :) chyba że mi coś umknęło. Masz w instrukcji wszystko napisane. Nie zadawajcie tak prostych pytań :sarcastic:

A kluczyk taki skąd można dorwać? Każdy jest taki sam czy każda alfa ma inny bo ja mam alarm ale kluczyka nie dostałem. Nawet nie wiedziałem przy zakupie, że taki bajer jest

Amortyzatory
Powrót