[166] cos trzeszczy podczas hamowania w tylnim zawieszonku

• Autor wątku Autor wątku Michal166
  • Data rozpoczęcia Data rozpoczęcia
M

Michal166

Guest
Panowie dzis zaobserwowalem ze poczas nawet wolnej jazdy i naglego zahamowania slychac dziwne odglosy w tylnim zawieszeniu,spotkal ktos z was takie zachowanie?nawet poczas zamykania drzwi jest takie lekkie strzelanie,tez w okolicy tylu... ;// czy to cos np. z gumami w belce?

Michal166 napisał:
poczas nawet wolnej jazdy i naglego zahamowania slychac dziwne odglosy

Jakiego rodzaju odgłosy? Trzeszczenie czy stukanie?

Ale dziwne ze zamykanie tylnich drzwi powoduje stuki pod autem?! ;//

Więcej szczegółów kolego.

stukanie tylko takie jak by podczas hamowania cos zmienialo swoje polozenie i uderzalo w inny element,tak nawet podczas zamykania drzwi sluchaj lekkie stukanie w tylnym zawieszeniu

Kolego sam sobie odpowiedziales, ze moze to cos z tylnym zawieszeniem :wink:
My tutaj mozemy gdybac, a Ty wymienisz pol auta i nadal bedzie skrzypiec ;//
Musisz polukac lub jechac do mechanizatora i on Ci powie co masz do wymiany :wink:

Michal166 napisał:
stukanie tylko takie jak by podczas hamowania cos zmienialo swoje polozenie i uderzalo w inny element,tak nawet podczas zamykania drzwi sluchaj lekkie stukanie w tylnym zawieszeniu

Nie ma wyjścia albo kanała i oglądniecie i telepanie wszystkim co się da albo do majstra niech szuka...
lepiej z tym nie jeździć bo cholera wie co to...może jakas pierdoła a może coś co podczas nagłego hamowania się urwie...

Na odległośc trudno orzec co to...trzeba sprawdzic organoleptycznie 8)

Pozdrawiam

u mnie jak wymienialem wahacze tez trzeszczało przy zamykaniu drzwi :) a delikatnie zamykalem wiec tuleje musialby byc ostro wyrobione. A jesli juz jesteśmy przy temacie tym to mam pytanie. Bo w sumie od wymiany wahaczy minelo 0,5 roku i wydaje mi sie ze napewno sa wporzadku. Mozliwe jest skyrzpienie po zimie? czy pogoda ma na to jakis duzy wplyw ? bo gdzies mi sie o uszy obiło ze tak po zimie moze byc. Kwestia tylko spryskania czesci humowych i wroci do normy ?:)

Aj :/ podobny koszmar co ja mialem ale jedno jest pewne jak zrobisz zawieche to radosci z jazdy nie bedzie końca :) i tego sie trzymaj ! pozdrawiam :)

hm to jeszcze nie duzo ciekawe ile zrobi sie km na polskich drogach :?

Amortyzatory
Powrót